Advertisement

Select Page

Samsung predstavio pet novih, moćnih Galaxy uređaja

Samsung predstavio pet novih, moćnih Galaxy uređaja

Foto: Samsung


Seul / Podgorica, 5. avgust 2020. godine – Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd danas je organizovala prvi virtuelni Galaxy Unpacked događaj u svojoj istoriji, strimingom uživo iz Južne Koreje. Tom prilikom predstavljeno je čak pet novih uređaja: Galaxy Note20 i Note20 Ultra – najmoćniji Note telefoni do sada, Tab S7S7+ – višenamjenski tableti za veću produktivnost i kreativnost, Galaxy Watch3 – premijum pametni sat sa naprednim zdravstvenim opcijama, zatim Galaxy Buds Live – moderne ergonomske slušalice sa vrhunskim kvalitetom zvuka i Galaxy Z Fold2 – nova, unaprijeđena generacija pametnih telefona na preklop.

„Čovjek se danas više nego ikada oslanja na tehnologiju – ona nam omogućava da budemo povezani i prevazilazimo svakodnevne izazove sa kojima se susrećemo”, rekao je Dr TM Roh, predsjednik i direktor odjeljenja za mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics. „Tehnologija treba da olakša život našim korisnicima i to je razlog zbog kog smo predstavili ovih pet inovativnih uređaja. Pojedinačno, oni su moćni alati za efikasniji rad i bolju zabavu korisnika. Zajedno, kao dio Galaxy ekosistema, funkcionišu besprekorno, omogućavajući korisnicima da se fokusiraju na ono što im je najbitnije.”

Galaxy Note20 serija – najmoćniji Note uređaji do sada

Najmoćnija Note serija do sada odlikuje se nevjerovatnom produktivnošću – ima sve osobine kompjutera i omogućava korisnicima da uživaju u gejmingu kao pravi profesionalci. U seriji su dva uređaja: Galaxy Note20 Ultra, dizajniran za ljubitelje ove serije koji zahtjevaju maksimum u performansama i produktivnosti i Galaxy Note20, za širu grupu Note korisnika koji žele da uživaju u vrhunskim funkcijama za rad i zabavu.

Nove mogućnosti za rad

Galaxy Note20 serija potpuno transformiše način rada, omogućavajući korisnicima da urade više, bilo kada i bilo gdje. Zaštitni znak ove serije su nova S Pen olovka, kao i Samsung Notes aplikacija, koji su dostupni i kod tableta Tab S7|S7+. Dodatno, saradnja sa dugogodišnjim partnerom kompanijom Microsoft,  čini da Note20 i Windows računari budu usklađeni i zajedno funkcionišu besprjekorno.

  • Unaprijeđena S Pen olovka: Omiljena kod svih Note fanova i ljubitelja multitaskinga, S Pen olovka na Galaxy Note20 seriji nudi vrhunsko iskustvo pisanja pri svakom naletu inspiracije.  Nova olovka preciznija je nego ikada prije, a nova Anywhere opcijačininjeno korišćenje u bilo kojoj aplikaciji lakšim i efikasnijim.
  • Samsung Notes za veću fleksibilnost: Korisnicima su potrebni alati koji im omogućavaju da rade na bilo kom uređaju, bilo kada i bilo gdje. Zahvaljujući Samsung Notes opcijama koje automatski konvertuju neuredne bilješke u razumljivo ispisan tekst, sada je moguće sa lakoćom zapisivati, prepravljati i dijeliti ideje putem telefona, tableta ili računara.  Samsung Notes takođe može da konvertuje dokumenta u PDF ili Microsoft PowerPoint formate, a nudi i novu opciju ispravljanja i obilježavanja unutar teksta u ovim formatima. Na kraju, sve bilješke biće maksimalno organizovane, zahvaljujući intuitivnom i jednostavnom sistemu za upravljanje datotekama.
  • Smart-working na više različitih uređaja: Uz unaprijeđenu Link to Windows opciju, korisnici sada mogu da pristupe svojim mobilnim aplikacijama direktno preko računara koji koriste Windows 10 operativni sistem. Kasnije tokom godine biće moguće i pokretanje više aplikacija na računaru istovremeno. Korisnici sada mogu da kreiraju prečice ka aplikacijama i sadržaju na svojim telefonima na Windows 10 računarima. Takođe, svi uređaji biće međusobno usklađeni, zahvaljujući sinhronizaciji Samsung Notes sa Microsoft OneNote i Outlook, kao i Reminders aplikacije sa Microsoft Outlook, To Do i Teams.

Zabava bez granica

Partnerstvo sa kompanijom Microsoft dolazi do izražaja i u zabavnom aspektu Galaxy Note20 serije. Korisnici mogu u potpunosti da se prepuste najmoćnijem gejming iskustvu koje je Samsung do sada omogućio na mobilnom telefonu, igrajući igrice poput profesionalaca. Note20 serija donosi nove, vrhunske performanse i povezanost, na najboljem displeju do sada. Pored toga, tu su i profesionalni alati za pravljenje fascinantnih fotografija i video zapisa.

  • Omiljene Xbox igre: Počevši od 15. septembra, korisnicima će biti omogućeno igranje omiljenih igrica sa kompjutera i konzola uz Xbox Game Pass Ultimate, koji nudi pristup bazi od preko 100 popularnih igara uključujući Minecraft Dungeons, Forza Horizon 4, kao i Gears of War 5: Ultimate Edition. Zahvaljujući velikom displeju i nikada bržem procesoru, akcija teče glatko, a gejming iskustvo dodatno je poboljšano opcijama na bazi vještačke inteligencije i Bluetooth optimizacije.
  • Snimanje filmova na dlanu: Uz odnos stranica od 21:9 i snimanjem od 24fps, kamera na Galaxy Note20 seriji sa 8K rezolucijom omogućava pravljenje video snimaka filmskog kvaliteta. Zahvaljujući moćnom Pro Video režimu sa profesionalnim fokusom, zvukom, ekspozicijom, osvjetljenjem i mogućnostima zumiranja uz pravljenje snimaka od 120fps u FHD rezoluciji, korisnici pred sobom imaju zaista autentično video iskustvo. Osim toga, sada mogu da kontrolišu i podešavaju i mikrofon, usmjeravajući ga kako i gdje žele, a uz kombinaciju sa Galaxy Buds Live slušalicama, moguće je snimiti kristalno jasan zvuk, bez pozadinskih šumova.
  • Multitasking uz unaprijeđeni Samsung DeX: Samsung Dex sada prvi put nudi bežično povezivanje Note20 uređaja sa pametnim televizorom[8], onda kada je korisnicima potreban veći ekran za dopisivanje sa prijateljima dok igraju igrice ili dijeljenje najnovijih video sadržaja u realnom vremenu.

Moć i vrhunske performance kao dio Galaxy tradicije

Galaxy Note oduvijek je važio za moćan telefon izuzetnih performansi, a Note20 serija nastavlja tu tradiciju, nudeći korisnicima sve ono što očekuju od Galaxy uređaja. Note20 linija posjeduje najbrži procesor u istoriji Galaxy ekosistema i spaja vrhunsku tehnologiju sa najboljim mobilnim iskustvom u klasi, bez žrtvovanja vrhunskog dizajna na koji su korisnici navikli. Note20 i Note20 Ultra dolaze u nježnim, neutralnim tonovima koji prevazilaze aktuelne trendove, sa završnim mat slojem koji neutrališe otiske prstiju i tragove.  

Prvi put u Note seriji, Galaxy Note20 Ultra odlikuje Dynamic AMOLED 2X displej uz stopu osvježavanja ekrana od 120Hz koji se automatski prilagođava sadržaju koji prikazuje, kako bi baterija trajala što duže. Uz pametnu dugotrajnu bateriju i mogućnosti super brzog punjenja više od 50 odsto kapaciteta za samo 30 minuta, korisnici više ne moraju da brinu da li će im se telefon ugasiti.

Takođe, Samsung i dalje ostaje lider na polju 5G tehnologije uz hiper brzu 5G konekciju. Galaxy Note20 uređaji automatski pretražuju i preporučuju mreže sa najvećim protokom, kao i stabilne Wi-Fi 6 konekcija za različite striming usluge. Kada je u pitanju sigurnost, korisnici mogu biti uvjereni da im je uređaj bezbjedan zahvaljujući Samsung Knox sistemu.

Još jedan novitet je i Nearby Share funkcija koja omogućava brzo i lako dijeljenje sadržaja između telefona koji koriste Ultra-wideband tehnologiju (UWB). Jednostavnim uparivanjem Note20 Ultra sa drugim Galaxy uređajem sa UWB opcijom, Nearby Share će automatski izlistati kontakte sa kojima korisnik može da dijeli sadržaje.

Nova iskustva uz povezani Galaxy ekosistem

Samsung uređaji i usluge dizajnirani su tako da funkcionišu zajedno bez poteškoća. Note20 dobiće novo lice kada se upari sa drugim novitetima iz Samsung Galaxy porodice: Tab S7|S7+, Galaxy Watch3 i Galaxy Buds Live. Zahvaljujući ovim vrhunskim uređajima, korisnici mogu raditi pametnije, igrati se duže, živjeti zdravije i komunicirati bolje.

Galaxy Tab S7S7+, multifunkcionalni tableti za bolju produktivnost i kreativnost

Ova dva nova multifunkcionalna uređaja kombinuju u sebi mogućnosti računara, fleksibilnost tableta i konektivnost pametnog telefona. Oba tableta odlikuje najnoviji procesor i mogućnost 5G konekcije, kao i veliki displej od 11, odnosno 12,4 inča, sa stopom osvježavanja ekrana od 120Hz. Galaxy Tab S7|S7+ dolaze sa tastaturom, unaprijeđenom S Pen olovkom i Samsung Notes funkcijom kao na Note20 seriji, za iskustvo nalik kompjuterskom.


U poređenju sa Galaxy Note10.

Korisnici moraju povezati svoj Galaxy uređaj sa Windows računarom preko Link to Windows i Your Phone aplikacija, zatim pratiti uputstva za podešavanje, uključujući i prijavljivanje na isti Microsoft nalog. Link to Windows je unaprijed instaliran na odabranim Galaxy uređajima, a Your Phone zahtijeva najnoviji Windows 10 Update na računaru. Galaxy uređaj mora biti uključen i povezan na istu Wi-Fi mrežu kao i računar. Mogućnost pokretanja više aplikacija istovremeno biće dostupna kasnije ove godine.

Usluga će biti dostupna kasnije tokom ove godine i to za OneNote u web verziji, OneNote za Windows 10 i Outlook u web verziji. Potrebno je biti ulogovan na isti Microsoft nalog.

Usluga će biti dostupna kasnije tokom godine. Potrebno je prijaviti se na isti Microsoft nalog.

Dostupno na odabranim tržištima.

Potrebna je pretplata na Xbox Game Pass Ultimate. Streaming igara (beta) dostupan od 15. septembra 2020; zahjteva Xbox Game Pass Ultimate, dovoljnu brzinu mreže i podržani džojstik (svaki se prodaje odvojeno). Primjenjuju se ograničenja streaminga. Katalog se razlikuje u zavisnosti od vremena i od tržišta. Stvarna brzina može varirati zavisno od tržišta, operatora i okruženja. Dostupno na odabranim tržištima.

Kompatiblne sa Bluetooth ili USB-C dodacima. Prodaju se odvojeno.

Samsung DeX bežična konekcija dostupna je samo kod pametnih televizora koji imaju podršku za Miracast i koji su predstavljeni nakon 2019. godine.

Procjenjuje se prema profilu prosječnog korisnika. Nezavisno procijenjeno od strane Strategy Analitics-a u SAD i Velikoj Britaniji u julu 2020. godine, sa pre-release verzijama SM-N980, SM-N981, SM-N985, SM-N986 pod originalnim podešavanjima koristeći LTE i 5G Sub6 mreže (NIJE testirano u 5G mmWave mreži). Stvarno trajanje baterije zavisi od okruženja, funkcija i aplikacija koje se koriste, učestalosti poziva i poruka, broju punjenja i mnogih drugih faktora.

Bazirano na super-brzim rezultatima dobijenim tokom internih Samsung laboratorijskih testova, koristeći punjač dobijen u kutiji, dok ima 0% snage i sa isključenim svim uslugama, funkcijama i ekranom. Stvarna brzina punjenja takođe može varirati u zavisnosti od upotrebe, uslova punjenja i drugih faktora.

5G usluge su dostupne samo na lokacijama koje podržavaju 5G mrežu. Stvarna brzina može varirati u zavisnosti od zemlje, operatora i okruženja.

Dostupno samo tamo gdje je podržana Wi-Fi 6 konekcija. Zavisi od tržišta.

Dostupnost Nearby Share funkcije može zavisiti od tržišta i operatora.

Point to Share radi na Samsung uređajima koji podržavaju UWB.

5G usluge su dostupne samo na lokacijama koje podržavaju 5G mrežu. Stvarna brzina može varirati u zavisnosti od zemlje, operatora i okruženja.

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up