Select Page

TCL-ov prvi preklopivi telefon se pretvara u pametni sat

TCL-ov prvi preklopivi telefon se pretvara u pametni sat

Foto: CNET


Vidjeli smo praktično dosta različitih koncepta sklopivih telefona, ali jedna posebno intrigantna ideja uskoro bi mogla da se vrati iz mrtvih – CNET izvještava da BlackBerry i vlasnik brenda Alcatel TCL radi na čak pet različitih sklopivih uređaja jedan od njih je telefon koji može da se savija oko ručnog zgloba kao narukvica, po slici koju vidite iznad ovog teksta.

To zapravo i nije nova ideja: jedan od prvih prototipova koji su se pojavili kod kompanije Lenovo bila je sat narukvica, još od 2016. godine. Evo video snimka sa jednog od Moor Insights & Strategy analitičara Anshela Saga:

Da budemo iskreni, detalji o uređajima TCL-a su prilično oskudni. CNET je dobio samo rendere iznad i sliku iz prijave patenta kako bi pokazao kako bi ovi gadgeti mogli da funkcionišu, a nijedno od njih ne odgovara na važno pitanje: hoće li se automatski ugasiti ako se udarite u zglob?

Međutim, izvještaj ukazuje na to da je svih pet uređaja u razvoju. Plus, izvor kaže za Verge da TCL možda ima više da kaže i pokaže na Mobile World Congressu u Barseloni sljedeće nedjelje.

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up