Advertisement

Select Page

Samsung i Huawei završavaju dugogodišnju borbu za patente

Samsung i Huawei završavaju dugogodišnju borbu za patente

Foto: Android Authority


Samsung i Huawei su se dogovorili da riješe dugotrajnu pravnu bitku u kojoj su dvije kompanije uporedile patente u više od 40 tužbi, navodi Nikkei, koji izjavljuje da je nagodba prijavljena u lokalnim kineskim medijima. Uslovi poravnanja nisu objavljeni, ali izgleda da su kompanije postigle opšti sporazum koji bi ih trebalo približiti sporazumu o unakrsnom licenciranju za njihove patente. Oni će takođe odbiti sve parnice jedni protiv drugih.

Pomirenje dolazi pošto se industrija pametnih telefona suočava sa brojnim smjenama. Telefoni će preći na 5G u narednoj godini i dalje, a neki proizvođači pametnih telefona su primijetili pad isporuka, jer se bore da prodaju telefone na tržišta koja su već zasićena njima. Huawei je uspio izbjeći taj trend – isporuke su porasle za 50 posto u odnosu na prošlu godinu u prvom kvartalu 2019. godine, prema tvrdnjama IDC-a – ali Samsung nije.

Prošlog mjeseca, Apple i Qualcomm su takođe dogovorili sopstvenu pravnu bitku, koja je na sličan način obuhvatila više godina i zemalja u dvoboju oko smart telefona. U tom slučaju, vjerovatno je da je 5G bio motivirajući faktor za rješavanje. Bez dogovora sa Qualcommom, Apple je rizikovao da bude bar godinu dana iza rivala u prelasku na 5G.

Pravna bitka između Samsunga i Huaweija počela je 2016. godine kada je Huawei tužio Samsung zbog navodnog kršenja njegovih LTE patenata.

PROČITAJTE JOŠ: Realme najavljuje jeftin telefon sa pop-up selfie kamerom

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vaš prostor za reklamu

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up