Select Page

Samsung Electronics uvodi funkciju „Matter“ i ulazi u novu eru interoperativnosti

Samsung Electronics uvodi funkciju „Matter“ i ulazi u novu eru interoperativnosti

Foto: Samsung

 Korisnici sada mogu da povežu Matter uređaje sa aplikacijom SmartThings i žive povezano lakše nego ikada prije

Podgorica 8. novembar 2022 – Kompanija Samsung objavila je da je od sada dostupna funkcija Matter, koja omogućava savršenu kontrolu uređaja preko aplikacije SmartThings. Aplikacija SmartThings Android biće ažurirana kako bi omogućila kontrolu svih uređaja kompatibilnih sa Matter standardom. Tako će korisnici platforme SmartThings, umjesto više aplikacija različitih proizvođača uređaja, sada moći da kontrolišu svoje Matter uređaje samo preko jedne aplikacije.

Kao pionir u sektoru pametnih kuća, Samsung od samog početka daje ključan doprinos razvoju Matter standarda i jedna je od prvih kompanija koja je dobila Matter sertifikat. Samsung je ranije ove godine predstavio TV uređaje i Family Hub frižidere koji su unaprijeđeni tako da podržavaju funkciju Matter kontrolora i time pojednostave korišćenje Samsung uređaja i drugih proizvođača. Platforma SmartThings je u maju 2022. pokrenula program ranog testiranja za partnere „Partner Early Access Program“, naredni korak ka stvaranju ekosistema kompatibilnog sa Matter standardom, koji je odabranim partnerima omogućio početnu prednost u testiranju platforme SmartThings i mobilnih softvera koji podržavaju Matter standard.

„Sada prelazimo sa osnovne povezanosti na stvaranje nevjerovatnog iskustva“, izjavio je Jaeyeon Jung, potpredsjednik i direktor platforme SmartThings u odjeljenju za korišćenje mobilnih uređaja u kompaniji Samsung Electronics. „Matter standard je budućnost koja korisnicima pruža bogat izbor i kompatibilnost pametnih uređaja. Danas počinje velika prekretnica za masovni prelazak na pametne kuće.“

Aplikacija SmartThings podržava multiadministrativnu funkciju, koja korisnicima omogućava da kontrolišu svoje Matter uređaje sa različitih platformi i aplikacija. Samsung i Google su ovog mjeseca objavili da proširuju partnerstvo kako bi unaprijedili multiadministativnu podršku i time poboljšali interoperativnost i ponudili bolje korisničko iskustvo. Otvorena platforma SmartThings nudi jedan od najvećih integrisanih ekosistema, a brendovi kao što su Google Nest, Eve Systems, Nanoleaf, Yale i drugi će lansirati proizvode sa Matter sertifikatom.

Podrška Matter kontrolora platforme SmartThings počinje sa drugom i trećom generacijom ove platforme, kao i platformom Aeotec Smart Home. Sve platforme će nastaviti da podržavaju Zigbee, Z-Wave i LAN uređaje, uključujući Wi-Fi i Eternet i biće ažurirane putem mreže kako bi omogućile podršku za Wi-Fi, Eternet i Matter uređaje na bazi Thread tehnologije.

„Posvećeni smo daljoj podršci za postojeće protokole, a istovremeno pomažemo sektoru da pređe na budućnost zasnovanu na Matter standardu“, izjavio je Mark Tekip, potpredsjednik za proizvode u SmartThings segmentu i član Odbora Saveza za standarde povezivanja. „SmartThings korisnicima oduvijek pruža najfleksibilnije opcije povezivanja, uključujući Zigbee and Z-Wave. Uvođenje podrške za Matter i Thread potvrđuje da platforma SmartThings ostaje najraznovrsniji ekosistem za one koji žele da uvedu ili prošire svoj pametni dom.“

Za više informacija o platformi SmartThings posjetitewww.smartthings.com.

PROČITAJTE JOŠ: Samsung AI Forum 2022: Prijavite se i otkrijte budućnost  vještačke inteligencije

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Arhiva

January 2023
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031