Select Page

Samsung AI Forum 2022: Prijavite se i otkrijte budućnost  vještačke inteligencije

Samsung AI Forum 2022: Prijavite se i otkrijte budućnost  vještačke inteligencije

Foto: Samsung

Ugledni stručnjaci će govoriti na teme „Oblikovanje budućnosti uz pomoć vještačke inteligencije i poluprovodnika“ i „Prilagođavanje vještačke inteligencije realnom svijetu“ i predstaviti najnovija dostignuća u istraživanjima u ovoj oblasti

Podgorica, 25. oktobar 2022 – Kompanija Samsung najavila je da će 8. i 9. novembra biti domaćin Samsung AI foruma 2022. Samsung AI forum, koji se organizuje šesti put, mjesto je predstavljanja tehnološkog napretka sa naučnicima i stručnjacima iz oblasti vještačke inteligencije svjetskog renomea, najnovijih dostignuća u istraživanjima u oblasti AI i diskusija o budućem smjeru istraživanja.

Ovogodišnji forum će po prvi put posle tri godine biti organizovan uživo, a biće i emitovan direktno na Youtube kanalu kompanije Samsung.

Zainteresovani se mogu prijaviti za učešće od 18. oktobra do samog događaja na sajtu Samsung AI foruma (https://saif-2022.com/). Registrovani učesnici će dobiti detaljan raspored programa i mogu poslati pitanja onlajn putem.

Prvi dan: Oblikovanje budućnosti uz pomoć AI i poluprovodnika

Domaćin prvog dana je Samsung napredni tehnološki institut (SAIT) na temu „Oblikovanje budućnosti uz pomoć vještačke inteligencije  i poluprovodnika“. Učesnici će diskutovati o trenutnom statusu i smjeru istraživanja u oblasti vještačke inteligencije  koja će predvoditi budućnost inovacija na drugim poljima kao što su poluprovodnici i materijali.

Forum će otvoriti Džong-Hi (DžH) Han, potpredsjednik, izvršni direktor i voditelj Samsung Device eXperience odjeljenja, a posle njega će se učesnicima obratiti profesor Jošua Benđo sa Univerziteta u Montrealu u Kanadi. Potom slijede tehnološke sesije pod nazivom „ Vještačke inteligencije za inovacije u istraživanju i razvoju“, „Najnovija dostignuća u oblasti AI algoritama“ i „Računarstvo velikih razmjera za AI i HPC“.

Tokom svake od tehnoloških sesija, ugledni stručnjaci u oblasti vještačke inteligencije i lideri u istraživanju u toj oblasti sa SAIT-a će govoriti o otkrićima do kojih su došli. Mindžun Seo, profesor na KAIST-u i Heno Song, profesor na Nacionalnom univerzitetu u Seulu, predstaviće najnovija dostignuća u istraživanju  algoritama, dok će Alan Gara, koji je ranije radio na istaknutim pozicijama u IBM-u i Intelu, a sada je jedan od vodećih istraživača u oblasti superkompjutera, održati predavanje o razvoju računarstva i budućnosti vještačke inteligencije . Lideri u istraživanju vještačke inteligencije  sa SAIT-a, među kojima je Čengkju Čoi, izvršni potpredsjednik i direktor Centra za istraživanja AI na SAIT-u, govoriće o statusu i viziji Samsung istraživanja u oblasti AI.

„Na ovogodišnjem AI forumu će biti riječi o smjeru istraživanja u ovoj oblasti radi stvaranja bolje budućnosti primjenom vještačke inteligencije  na različitim poljima, posebno poluprovodnicima, u budućnosti“, izjavio je Gio-Jang Jin, predsjednik i direktor SAIT-a i kopredsedavajući Samsung AI foruma.

Na forumu će takođe biti dodjeljene Samsung nagrade za „AI“ istraživača godine, ustanovljene za istaknute istraživače na polju vještačke inteligencije  u usponu. Isto tako, u cilju ubrzavanja aktivnog istraživanja u oblasti vještačke inteligencije , biće organizovani i različiti programi, uključujući predstavljanje izuzetnih istraživačkih radova u formi postera, predstavljanje SAIT-a, izložbu istraživačkih projekata i susret istraživača i studenata na polju vještačke inteligencije .

Drugi dan: Prilagođavanje vještačke inteligencije realnom svijetu

Domaćin drugog dana foruma će biti Samsung divizija za istraživanja na temu „Prilagođavanje vještačke inteligencije realnom svijetu“. Učesnici će diskutovati o smjeru budućeg tehnološkog napretka na ovom polju koji će imati bitan uticaj na naše živote, kao što su vještačke inteligencije  na hiperskali, tehnologija digitalnih ljudskih bića i robota, što su teme koje su trenutno u žiži interesovanja. 

Sebastijan Sung, predsjednik i direktor Samsung divizije za istraživanja, održaće uvodni govor na temu „Razvojni pristup algoritmima učenja inspirisanih radom mozga“.

Danijel Li, izvršni potpredsjednik i direktor Globalnog AI centra u okviru Samsung divizije za istraživanja, održaće prezentaciju o trenutnom statusu istraživanja u oblasti vještačke inteligencije  ove Samsung divizije, a zatim će usljediti govori pozvanih stručnjaka za vještačke inteligencije , među kojima su direktori globalnih istraživačkih instituta.

Terens Sejnovski, profesor na Univerzitetu Kalifornije u San Dijegu i osnivač NeurIPS-a (Konferencije i radionice o sistemima obrade neuronskih informacija), jedne od najprestižnijih međunarodnih konferencija na ovu temu , govoriće o tome da li veliki jezički modeli posjeduju inteligenciju, dok će dr Johan Gerke, direktor Microsoftove laboratorije za istraživanja, objasniti osnovnu tehnologiju vještačke inteligencije  na hiperskali i smjerove istraživanja nove generacije Microsoftove vještačke inteligencije.

Nakon toga će Diter Foks, viši direktor za istraživanja u robotici u kompaniji NVIDIA, održati prezentaciju robotske tehnologije koja kontroliše predmete bez konkretnog modela, dok će Sangvong Huveng, profesor sa Nacionalnog univerziteta u Seulu, podijeliti svoje znanje o moćnoj tehnologiji prirodne obrade jezika.

Pored toga, Danijel Li će biti moderator panel diskusije o najnovijim  trendovima i budućem razvoju u ovoj oblasti. Isto tako, istraživači iz Centra za AI istraživanja u okviru Samsung divizije za istraživanja će predstaviti i prikazati najnoviji status istraživanja.

„Ovogodišnji Samsung AI forum će učesnicima omogućiti da bolje razumiju različita tekuća istraživanja u oblasti vještačke inteligencije  u smislu „prilagođavanja vještačke inteligencije  realnom svijetu“ radi unapređenja naših života“, izjavio je dr Sebastijan Sung, predsjednik i direktor Samsung divizije za istraživanja. „Nadamo se da će mnogi zainteresovani za polje vještačke inteligencije  učestvovati u ovogodišnjem forumu, koji se održava i onlajn i uživo.“

PROČITAJTE JOŠ: Samsung dodatno proširuje ekosistem zdravlja i dobrobiti sa još više povezanih i raznovrsnih usluga za praćenje zdravlja

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Arhiva

January 2023
M T W T F S S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031