Advertisement

Select Page

Samsung Gear VR će raditi i na Galaxy S10

Samsung Gear VR će raditi i na Galaxy S10

Foto: James Bareham


Prije dvije godine, Samsungova ambicija za virtuelnu stvarnost bila je dovoljno velika da proizvede bizarnu, nagrađivanu reklamu sa nojem koji uči da leti, zahvaljujući Gear VR slušalicama i muzici Eltona Johna. Međutim, 2017. je bila godina kada je Samsung proizveo novi Gear VR uređaj. Kao i 2018. godine, jučerašnji Samsung Galaxy Unpacked događaj sadržao je gomilu novih telefona – ali ne i jedan spomen VR.

Međutim, Samsung još uvijek nije prestao da podržava ovu tehnologiju. Nova linija Galaxy S10 telefona je još uvijek kompatibilna s postojećom Gear VR slušalicom, navodi Samsung. „Da, najnoviji model Gear VR će raditi. Gear VR dolazi sa adapterom koji će raditi sa S10, ”rekli su iz Samsunga. Izvještaj za VR kaže da će sve četiri varijante Galaxy S10 biti kompatibilne.

Dok Gear VR može da prihvati nekoliko različitih veličina telefona zahvaljujući svojim oprugama, još uvijek zahtjeva da Samsung sa svojim dizajnom pokuša da ograniči veličinu i oblike svojih telefona kako bi se uklopio.

Dakle, prilično je pristojan znak da čak i ako je virtualna stvarnost još uvijek u neizvjesnosti, Samsung još uvijek nije odustao od nje.

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vaš prostor za reklamu

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up