Select Page

Ruske vlasti ZABRANILE obaveznu vakcinaciju: „Mi smo slobodna zemlja“

Ruske vlasti ZABRANILE obaveznu vakcinaciju: „Mi smo slobodna zemlja“

Foto: The New York Times


Predsjednik Vladimir Putin izjavio je da obavezne vakcinacije nikada neće biti dozvoljene jer je Rusija slobodna zemlja i njen narod suveren.

„Niko ne smije biti primoran da dobije vakcinu. Pritisci, u kojima ljudi mogu ostati bez posla, NISU prihvatljivi ”, rekao je Putin tokom nedavnog govora.

Arabnews.com izvještava: Putin je u srijedu izjavio da je oko 23 miliona Rusa primilo vakcinu i rekao da su domaće vakcine u zemlji bolje od stranih alternativa, pomenuvši AstraZenecu i Pfizer.

“Dobro nam ide”, rekao je. 68-godišnji lider, takođe se obratio široko rasprostranjenom skepticizmu u vezi sa vakcinom u zemlji i pozvao Ruse da slušaju „specijaliste“.

„Potrebno je slušati stručnjake“, rekao je on Rusima, od kojih se većina anketa protivi primanju vakcina protiv koronavirusa.

Putin je posljednjih mjeseci apelovao na Ruse da se vakcinišu i ranije ove godine objavio da je dobio vakcinu, ne precizirajući koju je od četiri vakcine u zemlji primio.

U srijedu je objavio da je vakcinisan Sputnjikom V, prvom vakcinom registrovanom u Rusiji.

Zvaničnici su optuženi da prijavljuju mal broj smrtnih slučajeva, računajući samo slučajeve za koje je utvrđeno da je koronavirus primarni uzrok smrti nakon obdukcije.

Vlasti su u utorak prijavile 652 smrtna slučaja od koronavirusa, nadmašivši rekord koji je postavljen u decembru prošle godine.

PROČITAJTE JOŠ: Uragan Ida dramatično jača preko noći

Izvor: newspunch.com

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

October 2021
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031