Advertisement

Select Page

LinkedIn pokreće svoj prvi live video streaming servis

LinkedIn pokreće svoj prvi live video streaming servis

Microsoft se uključuje u live video streaming kroz svoje vlasništvo nad LinkedIn-om. Društvena mreža pokreće novu uslugu LinkedIn Live sa svojim 600 miliona korisnika, omogućavajući ljudima da uživo emituju video sadržaje. Prvobitno dolazi kao beta-pozivnica samo ove nedelje za korisnike iz SAD-a, a dolazi skoro 18 mjeseci nakon što je LinkedIn prvobitno počeo da podržava video.

LinkedIn Live će se fokusirati na streaming stvari kao što su Q & As, događaji, konferencije, ceremonije nagrađivanja, najave proizvoda i još mnogo toga. Microsoft pomaže u podršci LinkedIn Live-a kroz Azure Media Services, pružajući svu važnu tehnologiju kodiranja koja neprimjetno prenosi video uživo. LinkedIn je takođe partner za Virecast, Switcher Studio, Wowza Media Systems, Socialive i Brandlive kako bi kreatorima sadržaja omogućio pristup iskusnim emitovanim streaming uslugama.

Foto: LinkedIn Live

“Video je trenutno najbrže rastući format na našoj platformi, i onaj koji će najvjerovatnije navesti ljude na razgovor”, kaže Pete Davies, direktor za upravljanje proizvodima u LinkedInu, u intervjuu za TechCrunch. “Live je najtraženija karakteristika.” LinkedIn još nije otkrio kada planira da ovaj novi video streaming servis bude dostupan svim 600 miliona svojih korisnika, ali će kompanija prihvatiti prijave putem kontakt forme na LinkedInu.

LinkedIn će sada biti suočen sa jakom konkurencijom Facebook, Twitter, YouTube, Twitch i mnogim drugim uslugama koje nude usluge live streaming video sadržaja. LinkedIn očigledno misli da se može razlikovati na osnovu ciljne publike i vrste videa koju će ponuditi. Ovo neće biti mjesto za gledanje strimova u najnovijim video igrama. LinkedIn je oduvek bio vezan za profesionalne radne veze, a LinkedIn Live je jasan pokušaj da se napravi utočište za profesionalni streaming video sadržaja.

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vaš prostor za reklamu

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up