Advertisement

Select Page

Kina predstavila prototip voza sa maksimalnom brzinom od 600 km/h

Kina predstavila prototip  voza sa maksimalnom brzinom od 600 km/h

Foto: CRRC


 

 

Vodeći proizvođač vozova u Kini predstavio je prototip maglev voza koji će na kraju prevoziti putnike brzinama do 600 km / h. CNN izvještava da će voz, koji je razvila državna Kineska željeznička kompanija (CRRC), sada ući u period testiranja, prije nego što se očekuje da će puna proizvodnja početi 2021. godine.

373 mph je maksimalan brzina, toliko je brz da bi mogao da preveze putnike između Pekinga i Šangaja za samo tri i po sata, u poređenju sa četiri i po sata koliko trenutno treba avionu, prema riječima zamjenika CRRC-a i glavnog inženjera Ding Sansana.

Voz će moći da dostigne te teoretske brzine zahvaljujući dizajnu maglev, koji putuje magnetnim vazdušnim jastukom umjesto da koristi točkove koji su u stalnom kontaktu sa stazom. Kina već ima najbržu svjetsku komercijalnu uslugu maglev, koja doseže 437 km / h na svojoj 18.6 milja (30km) putovanju između šangajskog aerodroma i centra grada.

Prototip CRRC-a, koji je prvi put objavljen 2015. godine, neće biti prvi voz koji će dostići ovoliku brzinu. Još 2015. godine, Japan je postavio novi svjetski rekord u brzini sa sopstvenim vozom maglev koji je dostigao 603 km / h. Zemlja trenutno gradi željezničku prugu od 505 km / h između Tokija i Nagoje koja treba da bude otvorena 2027. godine.

 

 

PROČITAJTE JOŠ: Japan započinje testiranje svog ultra brzog voza

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up