Select Page

Frižider je više od običnog kućnog aparata

Frižider je više od običnog kućnog aparata

Foto: Samsung


Glavni izazov prilikom uređenja životnog prostora je kombinovanje svih elemenata u jednu cjelinu koja će biti odlika vašeg stila. S druge strane vaš dom mora biti dovoljno funkcionalan kako bi ukućani tu rado boravili svakog dana. Kako postići da vaš dom istovremeno bude funkcionalan, a takođe stilizovan baš onako kako ste ga oduvijek zamišljali?

Nekada je dnevna soba bila ključna prostorija za demonstraciju stila. Danas to može biti baš svaki kutak životnog prostora. Naša estetika je prisutna u svakom elementu koji biramo. Zato i biramo pažljivo i sa idejom da sve spaja ista nit. Jer cijeli naš dom je ogledalo nas samih.

Prostor kojem se sve više i više posvećuje ogromna pažnja prilikom uređenja jeste svakako kuhinja. To više nije prostorija u kojoj pristup imaju samo oni koji kuvaju. To je prostorija u kojoj se stvara, u kojoj se uživa u svim čulima, u kojoj su kreativnost i mašta apsolutno poželjni. U kuhinji se danas boravi, to je sada dio doma u kome pristup imaju i gosti. U velikom broju slučajeva, kuhinja je direktno povezana sa trpezarijom i dnevnom sobom. „Open space“ koncept sa sobom nosi i nove dizajnerske izazove. Kako urediti kuhinju da bude u skladu sa ostatkom prostora kada smo ograničeni na serijski dizajn kuhinjskih uređaja obično dostupnih u tri osnovne boje?

Upravo zbog toga kućne aparate više ne odlikuju samo savršene performanse, već i savršen dizajn. Nove generacije sokovnike, miksere, rerne, ploče za kuvanje i frižidere, biraju sa jednakom pažnjom kao sve ostalo u svom životnom prostoru. Oni su odraz stila, jednako kao i stolovi za ručavanje, fotelje, lampe, ugaone garniture. Nekada su svojim izgledom apsolutno odskakali od ostatka kuhinjskog prostora, danas su apsolutno u liniji sa njim.  

Foto: Samsung Bespoke

Dizajn kućnih aparata je veliki izazov za dizajnere, upravo zato što je neophodno kreirati proizvod sa savršenim performansama i jednako savršenom estetikom. Nezgrapni frižider, koji uvijek kao da štrči u svakoj kuhinji sa Samsung Bespoke modelom odlazi u prošlost. Tokom 2021. frižider je doživio potpunu transformaciju, pa novi Bespoke frižider, kuhinju konačno čini skladnom. Pored unaprijeđenih funkcija i mogućnosti prilagođavanja ostalim kuhinjskim elementima kroz veličinu, broj vrata, polica i slično, Beskope frižider se definitivno uklapa u ostatak prostora čineći ga jedinstvenom cjelinom. Frižider se sastoji iz modula koji se mogu kombinovati, tako da sam korisnik postaje dizajner prilikom izbora između različitih kombinacija boja, pa čak i nekoliko njih, kao i materijala.

Ovdje ne govorimo samo o dizajnu, već i o funkcionalnosti. Ukoliko vam je uvijek nedostajalo prostora u frižideru, obradovaćemo vas informacijom da je Samsung Bespoke frižider opremljen posebnom tehnologijom koja omogućava skladištenje više hrane u frižideru standardnog dizajna dubine 600 mm. Uz izolaciju SpaceMax™ tehnologije koja zidove frižidera čini tanjim, stvara se više prostora za uredno skladištenje namirnica. Osim toga, All-Around Cooling tehnologija omogućava jednaku temperaturu u svim djelovima frižidera, metalna ploča za hlađenje u zadnjem zidu koja zadržava hladnoću čak i ako stalno otvarate frižider, a tu je i funkcija brzog hlađenja i zamrzavanja na zahtjev – za one trenutke kada je hitno potrebna rashlađena čaša vode. I unutrašnjost je minimalistički dizajnirana, a skriveni ekran, ravna polica za vina i sivkaste kutije za hranu, najbolje to i potvrđuju.

Era u kojoj su estetika i funkcionalnost isprepletani i zajedno čine stil, potpuno je ovladala svim segmentima našeg života. Zato su i kućni aparati dio našeg odraza u životnom prostoru, a kuhinje ili nisu zidom odvojene od ostatka prostora ili imaju širom otvorena vrata, jer se u njima danas boravi sa jednakim užitkom kao i u ostatku doma. Za više informacija posjetite https://www.samsung.com/rs/refrigerators/bespoke-refrigerator/

PROČITAJTE JOŠ: Vaš telefon zaslužuje ove slušalice!

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

November 2021
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930