Advertisement

Select Page

Instagram će sada upozoravati korisnike čiji su nalozi blizu uklanjanja

Instagram će sada upozoravati korisnike čiji su nalozi blizu uklanjanja

Foto: Instagram


Instagram jača svoju politiku prema korisnicima koji krše pravila i dodaje novo pravilo koje će upozoriti korisnike koji krše pravila kada je njihov nalog blizu stanja da bude uklonjen.

Upozorenje će pokazati korisnicima istoriju postova, komentara i priča koje je Instagram morao ukloniti sa korisničkog naloga, kao i zašto su uklonjeni. „Ako ponovo objavite nešto što je u suprotnosti sa našim smjernicama, vaš nalog može biti izbrisan“, navodi se izjavi.

Instagram će korisnicima pružiti priliku da se žale na ovu odluku direktno putem upozorenja, umjesto da prođu kroz stranicu pomoći na webu. U početku će se moći žaliti samo na neke vrste sadržaja (kao što su slike uklonjene za golotinju ili govor mržnje), a Instagram planira da proširi dostupne tipove žalbi na sadržaj u budućem periodu.

Ova izmjena će pomoći korisnicima da razjasne zašto su u nevolji i da otklone šok od iznenadnog otkrivanja da je njihov nalog nestao. Iako je vjerovatno da je veliki broj zabranjenih naloga uklonjen zbog očiglednih kršenja pravila, Instagram – kao i njegova matična kompanija Facebook – redovno je imao problema sa umjerenošću kada je u pitanju golotinja i seksualnost, gdje su korisnici uklonili fotografije kao npr. dojenja.

PROČITAJTE JOŠ: TV serija “Gospodar prstenova”: Poziv za vojnike “iz Srednje Zemlje”, seljane i zlikovce

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vaš prostor za reklamu

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up