Advertisement

Select Page

Huawei Mate X startuje sa prodajom sljedećeg mjeseca

Huawei Mate X startuje sa prodajom sljedećeg mjeseca

Foto: TechSpot


Huaweijev sklopivi telefon, Mate X, konačno će se naći u prodaji sljedećeg mjeseca. Kompanija je saopštila vijest na današnjem događaju na kome je izvještavala kompanija Sina Digital.

Mate X je 5G telefon sa Huaweijevim procesorom Kirin 980 i modulom Barong 5000, a posjeduje dvoćelijsku 4.500mAh bateriju koja se, kako se izvještava, može napuniti na 85 procenata za pola sata uz brzo napajanje od 55V. Kada se rasklopi, ekran je dijagonale 8 inča, a kada je zatvoren, ima telefon sa 6,6 inčnim ekranom na prednjoj i 6,38 inčnim ekranom na zadnjoj strani.

PROČITAJTE JOŠ: Huawei odlaže predstavljanje Mate X-a nakon septembra

Za razliku od Samsungovog Galaxy Fold-a, koji se otvara poput knjige, Mate X-ov ekran se omotava oko spoljne strane preklopnog uređaja. Ekran je prekriven plastikom što znači da se suočava sa još većim izazovom izdržljivosti, jer je stalno izložen spoljnjem uticaju.

Moraćemo da vidimo šta će to sve Mate X da pruža, jer nije jeftin uređaj. Huawei će početi isporuku 15. novembra u Kini za 16.999 juana ili oko 2.160 eura, za taj novac dobijate model sa 8 GB RAM-a i 512 GB prostora za skladištenje.

Što se tiče međunarodnog izdanja, Huawei još nije siguran kada i u kojim državama će se pojaviti Mate X.

PROČITAJTE JOŠ: Samsung najavio sigurnosnu zakrpu za senzor otiska prsta

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vaš prostor za reklamu

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up