Select Page

Android 10 Go brži i sigurniji OS za slabije uređaje

Android 10 Go brži i sigurniji OS za slabije uređaje

Foto: Telecoms.com


Google je detaljno opisao svoju najnoviju verziju Android Go-a, njegov lagani operativni sistem namijenjen malim uređajima sa manje od 1,5 GB RAM-a. Uz Android 10 (Go Edition), Google da je poboljšao brzinu i sigurnost operativnog sistema. Prebacivanje aplikacija je sada brže i efikasnije u memoriji, a aplikacije bi trebalo da se pokrenu 10 posto brže nego što je to slučaj kod prethodne verzije OS-a.

Android 10 Go takođe vidi predstavljanje Adiantuma, novog standarda šifrovanja namijenjenog uređajima sa malim napajanjem, koje je Google prvi put najavio početkom ove godine. Google je ranije rekao da je Adiantum pet puta brži od tipične AES-ove enkripcije za Android na malim uređajima i ne treba da se radi specijalizovani hardver, čineći snažnu enkripciju na jeftinijim uređajima mnogo izvodljivijom.

PROČITAJTE JOŠ: Google ulaže tri milijarde eura za izgradnju data centara u Evropi

Od svog predstavljanja 2018. godine, Google kaže da je objavljeno 1.600 Android Go uređaja koje je izdalo 500 proizvođača iz više od 180 zemalja. Prema Google-u, operativni sistem se može naći u oko 80 procenata novih Android telefona početnog nivoa, što ga čini vrlo važnim OS-om za one koji ne mogu sebi da priušte ili ne žele da potroše više novca nego što im je potrebno na pametnom telefonu.

Google očekuje da će prvi uređaji sa sistemom Android 10 (Go Edition) početi da se objavljuju kasnije ove jeseni.

PROČITAJTE JOŠ: Xiaomi predstavio telefon budućnosti- Mi Mix Alpha

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up