Advertisement

Select Page

Samsung najavio sigurnosnu zakrpu za senzor otiska prsta

Samsung najavio sigurnosnu zakrpu za senzor otiska prsta

Foto: MySmartChoice


Samsung kaže da planira da izda sigurnosnu zakrpu za senzore otiska prsta na svojim telefonima već sljedeće nedjelje, nakon što su se pojavili izvještaji da bi biometrijska bezbijednosna metoda mogla biti beskorisna zbog određenih zaštita ekrana. Zakrpa se odnosi na neke „zaštitne futrole sa silikonskim ekranom“, navodi Samsung, a odnosi se na Galaxy S10, S10 Plus i S10 5G, kao i na Galaxy Note 10 i Note 10 Plus.

Prema kompaniji, problem uzrokuje ultrazvučni senzor otiska telefona koji pogrešno čita 3D uzorke na zaštitnom ekranu kao otiske prstiju. Kao rezultat, svaka osoba bi tada mogla da otključa takav telefon, stvarajući bezbijednosni problem.

Dok ne bude dostupna sigurnosna zakrpa, Samsung savjetuje korisnike da ne koriste nijednu takvu zaštitnu futrolu. Kaže da bi korisnici trebalo da uklone futrolu, izbrišu sve prethodno registrovane otiske prstiju, a zatim ih ponovo registruju bez primjene zaštitne folije odnosno futrole. Ako koristite zaštitni ekran koji je prethodno nanesen na vaš telefon, onda bi trebalo da budete sigurni.

PROČITAJTE JOŠ: Samsung lansira Android 10 beta za Galaxy S10 uređaje

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vaš prostor za reklamu

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up