Select Page

Revolucionarno iskustvo za sva čula koje nude Samsung i umjetnik Majkl Marfi otkriva novu perspektivu vizuelne zabave zahvaljujući nevjerovatno tankom Neo QLED televizoru

Revolucionarno iskustvo za sva čula koje nude Samsung i umjetnik Majkl Marfi otkriva novu perspektivu vizuelne zabave zahvaljujući nevjerovatno tankom Neo QLED televizoru

Foto: Samsung


Samsung i Marfijeva instalacija u londonskoj galeriji Sači potvrđuju moć Neo QLED tehnologije sa panoramskim nastupom dueta Gorgon City u produkciji kompanije Cercle

Podgorica 10. septembar – Kompanija Samsung bila je domaćin umjetničkog doživljaja za sva čula u londonskoj galeriji Sači sa perceptualnim umjetnikom Majklom Marfijem. Oni su zajedno prikazali impresivnu spiralnu instalaciju koja se sastoji od jedanaest najsavremenijih Samsungovih super Neo QLED TV Infinity ekrana, putem koje je publika prisustvovala ekskluzivnom nastupu dueta Gorgon City koji izvodi elektronsku muziku na predivnom vidikovcu Skywalk Biokovo na jadranskoj obali u Hrvatskoj. Producent ovog događaja Cercle je bio zadužen za snimanje ovog nesvakidašnjeg nastupa koji je uključio i premijeru pjesme „Skywalk” ovog dueta, nazvane po čuvenoj lokaciji, a koji je publika mogla da prati preko super Neo QLED ekrana instalacije uz nevjerovatno realan kvalitet slike.

Ovo sveobuhvatno iskustvo predstavlja nastavak posvećenosti Samsunga stalnom kombinovanju umjetnosti i tehnologije, uz vizionarski pristup Majkla Marfija. Na Marfijevoj spiralnoj instalaciji, visokoj oko 3,5 metra i postavljenoj u zamračenoj prostoriji, publika je putem ekrana prisustvovala ekskluzivnom nastupu dueta Gorgon City, dok su pokretna kamera i kinematografija ekipe Cerclea dočarale bogate pejzaže stijenovitog Parka prirode Biokovo na južnoj obali Hrvatske – i to sve preko najsavremenijih Neo QLED 8K Infinity ekrana koji su prikazali i najsitnije detalje. Dok je počinjao nastup dueta Gorgon City na nevjerovatnom i arhitektonski složenom šetalištu od stakla, otkrivena je Marfijeva perceptualna instalacija sa jedanaest ekrana bez okvira i refleksije koji su bili usklađeni i poređani u obliku spirale radi posebnog vizuelnog efekta po kom je ovaj umjetnik poznat.

Veoma sam ponosan na ovu instalaciju. Ovo je prvi put da sam radio sa pokretnim slikama, tako da je bio pravi izazov da ih spojim ne na jednom, nego na jedanaest ekrana, i osjećaj je stvarno sjajan. Naravno, posao su mi olakšali nevjerovatna produkcija Cercle i impresivan kvalitet slike Neo QLED ekrana, da ne pominjem činjenicu da su to najtanji Samsungovi ekrani do sada, ali sam presrećan što mi je ova instalacija pomogla da svoju umjetnost podignem na viši nivo. Zato mi je veoma drago što smo Samsung i ja zajedno radili na ovom projektu – jer navodimo gledaoce da vide svijet u novom svjetlu. Ja to radim uz pomoć savršenih perceptualnih trikova, a Samsung uz pomoć svojih savršenih ekrana, izjavio je Majkl Marfi.

Dok su se na ekranima bez okvira prelamale živopisne nijanse plave, narandžaste i zelene boje hrvatske obale uz nevjerovatno realan kvalitet slike, publika je ne samo prenijeta na scenu na jadranskoj obali, već je i, zahvaljujući Marfijevoj transformativnoj instalaciji, ušla u jedan potpuno drugačiji svijet.

Samsung se  stalno trudi da pomjera granice, a nema veće granice koju treba preći od dostizanja nove i svježe perspektive, izjavio jeNejtan Šefild, rukovodilac TV i AV sektora kompanije Samsung.Zato smo željeli da sarađujemo sa Majklom, jer njegov rad uvijek prevazilazi granice između umjetnosti i percepcije. Cercle radi to isto sa muzikom, filmom i kulturom. Cilj je da svojim korisnicima pokažemo kako svijet može da bude ekspresivan, inspirativan i živopisan. Sa Majklom, produkcijom Cercle i neprikosnovenom vizuelnom snagom super Neo QLED ekrana smo napravili veliki korak ka svom cilju.

Ovo je prosto nevjerovatno, rekao jeosnivač kompanije Derek Barbola. Snimali smo razne predivne scene širom svijeta i znali smo da Skywalk video sa duetom Gorgon City neće biti izuzetak. Međutim, nijedan nastup koji smo snimali nije izgledao tako vjerno na ekranu. A u kombinaciji sa perceptualnom umjetnošću Majkla Marfija, sve to se podiže na jedan viši nivo. To pokazuje da, kada iskombinujete muziku, film, umjetnost i najbolji televizor na svijetu, možete da napravite nešto zaista posebno.

„Velika je čast sarađivati sa Samsung i Cercle timom. Bilo je nevjerovatno iskustvo snimati na čuvenoj lokaciji koja, po našem mišljenju, savršeno odgovara ovoj pjesmi. Oduševio nas je način na koji rade i nadamo se da će se ovaj video dopasti svima jednako koliko i nama”, izjavio je Met Robson-Skot iz dueta Gorgon City. 

Novi Samsung Neo QLED televizor pruža sveobuhvatno iskustvo i nevjerovatan doživljaj gledanja uz vjeran kvalitet slike, bogatstvo boja i tehnologiju bez refleksije u udobnosti sopstvenog doma. Uz super moćnu vizuelnu tehnologiju, dostupnu samo na Neo QLED 8K televizoru, zaista možete da iskusite nove perspektive. Više o Neo QLED modelima saznajte ovdje.

Snimak ovog ekskluzivnog nastupa možete pogledati i Iskusiti nove prespektive iz prve ruke na https://www.samsung.com/rs/explore/experiences/new-perspectives-neo-qled/.

O kompaniji Samsung

Samsung inspiriše svijet i oblikuje budućnost idejama i tehnologijama koje donose transformaciju. Kompanija redefiniše svijetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rješenja. Za najnovije vijesti posjetite Samsung novinarsku sobu na adresi http://news.samsung.com.

O Majklu Marfiju

Majkl Marfi je američki umjetnik i inovator poznat po svojoj perceptualnoj umjetnosti. Najpoznatiji je po svom jedinstvenom revolucionarnom stilu stvaranja djela u oblasti perceptualne umjetnosti. Njegova tehnika, koja se prvenstveno zasniva na percepciji posmatrača, najbolje se može opisati kao „iluzije slika prenijete u trodimenzionalni prostor”. Među njegovim najpoznatijim radovima su Zemlja pušaka, Imigrant i portreti Baraka Obame.

O kompaniji Cercle

Cercle stvara jedinstvene doživljaje organizovanjem, snimanjem i emitovanjem koncerata na pažljivo odabranim lokacijama širom svijeta. Njegov prvenstveni cilj je da prikazuje kulturno nasleđe i znamenitosti kroz prizmu elektronske muzike i video materijala.

O duetu Gorgon City

Duet koji se bavi elektronskom muzikom i koga čine Kaj Gibon i Met Robson-Skot. Zahvaljujući jedistvenom zvuku su ostvarili veliki međunarodni uspjeh u protekih 5 godina, sa preko 700 miliona kombinovanih strimova do danas i nastupima pred ogromnim brojem vjernih obožavalaca širom svijeta.

PROČITAJTE JOŠ: Dizajn kao glavna odlika kućnih aparata nove ere

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Arhiva

July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031