Select Page

Google prekida svoj Artist Hub za izvođače

Google prekida svoj Artist Hub za izvođače

Foto: 9to5Google


Google zaustavlja Google Artist Hub na kraju mjeseca, izvještava 9to5Google. Prvi put pokrenut 2012. godine, Artist Hub je omogućio manje poznatim umjetnicima da prenesu i prodaju svoju muziku preko Google Play prodavnice kao i usluge Google Play Music. Hub više ne prihvata nove prijave i neće dozvoliti da postojeći članovi učitaju ili uređuju svoju muziku od 30. aprila.

Gubitak Artist Hub-a dešava se u trenutku kada Google mijenja svoju glavnu muzičku ponudu. U svom e-mailu za umjetnike koji su najavili zatvaranje, Google je izjavio: “Sa lansiranjem YouTube music prošle godine, na kraju planiramo da zamijenimo i Google Play music sa YouTube music” Dodali su: “ohrabrujemo vas da postanete YouTube izvođač ako niste” i već su preporučili listu YouTube partnera za prodaju muzike putem usluge. Prošle godine kompanija je saopštila da će YouTube muzika konačno dobiti sve ključne funkcije Google Play muzike.

Nakon što umjetnici prestanu biti u mogućnosti da učitaju ili urede svoju muziku 30. aprila, biće još jedan mjesec dok ne dobiju konačne izvještaje i isplate iz službe, 31. maja. Ovi izvještaji će biti potpuno izbrisani 31. jula.

POGLEDAJTE JOŠ: Procurio nepoznati Motorola telefon sa četiri kamere

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up