Select Page

Da li ste spremni za virtualne grafite?

Da li ste spremni za virtualne grafite?

Foto: pressfrom.info


Zamislite svijet koji je ispunjen nevidljivim grafitima. Otvorite aplikaciju, usmjerite telefon na zid i prazna cigla ili cement postaju platno. Stvorite umjetnost pomoću digitalnih sprej-boja i šablona, a sistem virtualne stvarnosti će trajno sačuvati lokaciju i mjesto grafita, stvarajući iluziju stvarne ulične umjetnosti. Ako prijatelji ili sljedbenici društvenih medija imaju aplikaciju, oni će vašu sliku pronaći na mapi i doći da je vide. Možete da napravite šalu na vrata stana od vašeg prijatelja ili naslikate predivan mural sa strane lokalne prodavnice.

Kako to izgleda pogledajte na snimku:


Mark AR jedan je od prvih projekata izgrađenih od strane Google-a . Aplikacija, koju su kreirali mobilni izdavač iDreamSky i programerska firma koja je kreirala Subway Surfers- Sibo, debitovala je prošle nedjelje na njujorškom Comic-Con-u, gdje su posjetioci mogli da pozajme telefon i prođu kroz pop-up instalaciju Mark AR, bez obzira da li pregledaju profesionalno umjetničko djelo ili kreiraju sopstveno. Talentovani umjetnici mogu koristiti virtuelni sprej kako bi slikali ručno. Svi ostali mogli su birati između šablona tematizovanih na stripovima.

U budućnosti bi korisnici mogli napraviti vlastite šablone ili čak dizajnirati slike u Photoshopu i direktno ih postaviti.

PROČITAJTE JOŠ: Google Maps sada pomaže ljudima sa oštećenim vidom da pređu ulicu

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

November 2021
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930