Advertisement

Select Page

Procurio nepoznati Motorola telefon sa četiri kamere

Procurio nepoznati Motorola telefon sa četiri kamere

Foto: OnLeaks


Preovladavajuća strategija u mobilnom svijetu, bar što se tiče kamera , čini se da je „više je uvijek bolje“, a tu su i curenja (zahvaljujući OnLeaks-u, postavljanje na CashKaro) novog, još nepoznatog Motorola uređaja sa četiri zadnje kamere koje pokazuju da je kompanija pratila trend.

Detalji u ovoj fazi su predvidljivo tanki, ali znamo nekoliko stvari: pored mnoštva kamera, uređaj će ponuditi i 6,2-inčni ekran sa izrezom za “suzu” (slično Motorola-inom nedavnom Moto G7) sa senzorom otiska prsta. Vidljivi su i USB-C port i 3.5mm priključak za slušalice, koji je još uvijek cijenjen.

POGLEDAJTE JOŠ: WhatsApp vam sada omogućava da kontrolišete ko vas može dodati u grupe


Postoje dva načina na koji su telefoni u ovom trenutku implementirali više zadnjih kamera. Najčešći način, kao što se vidi na telefonima kao što je Galaxy S10 ili Huawei P30 Pro, sadrži različite tipove objektiva za različite fotografske efekte. Drugi (vidljiv na uređajima kao što je Nokia 9 sa pet kamera) ima više iteracija istog objektiva gdje svi istovremeno snimaju da bi snimili različite ekspozicije scene radi boljeg detalja.

Još ne znamo koji tip kamera se koristi ovdje, ali s obzirom na identične kamere i činjenicu da jedna od slika pokazuje “48MP”, čini se da je Motorola vjerovatno sljedeća koja prati korake kompanije Nokia sa četiri objektiva od 12 megapiksela.

Što se tiče ostatka – uključujući veličinu baterije, cijenu, datum izdavanja, i što je najvažnije, kakav će procesor Motorola staviti u ovaj uređaj (ako ikada dođe na tržište) – moraćemo pričekati da ga Motorola službeno objavi.

POGLEDAJTE JOŠ: Softverski problemi sa Huawei laptopovima

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vaš prostor za reklamu

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up