Advertisement

Select Page

Google patent pokazuje mogući dizajn kontrolera

Google patent pokazuje mogući dizajn kontrolera

Foto: Google


Ranije ove godine, pojavile su se glasine da Google istražuje uslugu striminga koju pokreće Chromecast, a novootkriveni patent pokazuje šta bi mogao da bude kontroler na koji bi se usluga oslanjala.

Ovog mjeseca, Google je organizovao misteriozni događaj tokom konferencije o programerima igara koji se veoma dobro može okrenuti oko servisa za prenos glasova, što je u prošlim izveštajima bilo upoređeno sa “Netflix za igre” i rečeno je da je izgrađen na tehnologiji Google-a koji je prošle godine razvio svoj projekat za Stream.

Sami patent je za sistem obavještavanja kontrolera koji zatim obavještava igrača kada je igra dostupna, da je korisnik primio pozivnicu, statusnu šansu na tabli vođstva ili zahtjev za razgovor od drugog igrača.

Foto: Google

Ipak, patent takođe dolazi sa nizom ilustracija koje pokazuju kako bi kontroler mogao da bude dizajniran, uključujući i podešavanje dvostrukog džojstika, dugmad za ramena i okidač, kao i dugme za usmjeravanje d-pad i gameplay. Ilustracija takođe uključuje i dugme za mikrofon, koje takođe može da nagovijesti neku vrstu kompatibilnosti glasovnog asistenta. Yankodesign je kreirao niz rendera zasnovanih na slikama dostavljenim sa patentom. Međutim, ove ilustracije možda nisu konačni proizvod – detaljni opisi ukazuju na to koji tasteri mogu biti uključeni u takav uređaj, ali nisu uključeni u odjeljak patentnih zahtjeva.

PROČITAJTE JOŠ: Zvanično počela prodaja Samsung S10 linije telefona u Crnoj Gori

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up