Advertisement

Select Page

Google bi mogao najaviti 5G Pixel 4 sljedeće nedjelje

Google bi mogao najaviti 5G Pixel 4 sljedeće nedjelje

Foto: Pocket-lint


Google radi na 5G verziji Pixel 4, a moguće je da će se telefon prikazati već sljedeće nedjelje, navodi Nikkei. Standardne verzije Pixel 4, koje će biti objavljene na događaju sljedećeg utorka, podržavaće samo LTE. Ali Nikkei tvrdi da je Google započeo „probnu proizvodnju“ na modelu telefona koji takođe uključuje 5G.

Ipak, nije jasno kada će 5G model biti prikazan ili objavljen. Nikkei kaže da bi mogao biti prikazan sljedeće nedjelje, ali njihovi izvori su rekli da bi najava mogla biti održana i do kraja proljeća da bi se pojavio zajedno sa novim budžetskim telefonom, nasljednikom Pixel 3A.

PROČITAJTE JOŠ: Sony potvrdio naziv PlayStation 5, datum objave 2020

Ako se telefon pojavi u utorak, vjerovatno će to biti samo teaser za neko iznenađenje koje će doći kasnije. Zvuči kao da razvoj još nije završen, a uređaji još nisu spremni za proizvodnju.Prodaja Pixel 3 uređaja je bila lagana kada je lansiran prošle godine, a Google bi rizikovao da uspori prodaju ovogodišnjeg modela unapređujući verziju nasljednika.

U svakom slučaju, čini se da će cilj biti takav da se 5G telefon pojavi na tržištu u narednoj godini, ispred 5G iPhone-a koji se očekuje sljedećeg septembra. 5G mreže su još uvijek u izgradnji, a za potrošače još uvijek nema puno razloga da nabave jedan od ovih telefona. Ali, preuranjenost na 5G još bi mogla da pomogne Googleu da privuče pažnju za svoju novu telefonsku liniju.

PROČITAJTE JOŠ: Samsung priznao poraz na velikom kineskom tržištu pametnih telefona

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vaš prostor za reklamu

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up