Advertisement

Select Page

Battlegrounds PlayerUnknown’s je sada zabranjen i u Nepalu

Battlegrounds PlayerUnknown’s je sada zabranjen i u Nepalu

Foto: BlueHole


Battle Royal pucačine Fortnite i Apex Legends možda su na neki način nadmašili PlayerUnknown Battlegrounds, ali PUBG je ponovo u naslovima zbog kontroverznog novog razloga: neke vlade su potpuno zabranile igru.

Prošlog mjeseca smo čuli kako je policija u Indiji uhapsila deset studenata zbog igranja PUBG-a u Gudžaratu, Indija je ograničila igru. Nepal je uputio svakog ISP-a i mobilnog operatera da zabrani igru, prema Kathmandu Post, The Himalayan Times i Reuters. Prema pisanju Post-a, Nepal je takođe spreman da uhapsi igrače sada kada je igra zabranjena.

POGLEDAJTE JOŠ: Skype sada omogućava da podijelite ekran Android ili iOS telefona na video pozive

Kao što možete pretpostaviti, Nepal navodi tipična uvjerenja zašto bi takva video igra trebala biti ograničena, uključujući i zabrinutost zbog zavisnosti i agresije – iako su stručnjaci često skeptični prema ideji zavisnosti o video igrama i studijama koje su pokušale istražiti vezu između video igara i agresije uglavnom su neuvjerljivi.

To nije spriječilo Nepalsku kriminalističku diviziju da zabrani igru, rekavši da se konsultovala sa psihijatrima koji vjeruju u teoriju agresije i ukazujući da su i druge zemlje zabranile PUBG. “Odlučili smo da zabranimo igru prije nego što se desi nešto loše u Nepalu”, rekao je za “Post” Dhiraj Pratap Sing, šef Metropolitan kriminalističke divizije.

POGLEDAJTE JOŠ: Oculus-ovi kontroleri sa tajnim porukama

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vaš prostor za reklamu

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up