Advertisement

Select Page

Skype sada omogućava da podijelite ekran Android ili iOS telefona na video pozive

Skype sada omogućava da podijelite ekran Android ili iOS telefona na video pozive

Microsoft planira da omogući korisnicima Skype-a da podijele svoje mobilne ekrane tokom poziva. Microsoft počeo je sa testiranjem novih Android i iOS Skype aplikacija koje omogućavaju funkciju dijeljenja ekrana, omogućavajući svakome da podijeli bilo šta na ekranu telefona prijateljima, porodici ili saradnicima. Microsoft sugeriše da korisnici Skype-a mogu da koriste ovo za dijeljenje PowerPoint prezentacija, „prelaze na aplikacije za upoznavanje“, ili za onlajn kupovinu sa prijateljima.


POGLEDAJTE JOŠ: Microsoftova aplikacija OneNote dobija podršku za tamni režim

Ovo takođe znači da Skype, koji je više za potrošače i male biznise, obuhvata aplikacije koje su više fokusirane na poslovanje, kao što su Cisco WebEx, GoTo Meeting i Zoom koje su sve ranije implementirale mobilno dijeljenje ekrana. Moraćete da budete Skype Insider (beta tester) da biste dobili pristup funkciji dijeljenja ekrana za mobilne uređaje, a ovjde se možete prijaviti za pristup beta verziji. Testirali smo najnoviju iOS beta verziju, ali nismo mogli da dijelimo prikazivanje ekrana.

Nije jasno kada Microsoft planira da to omogući svima koji koriste mobilni Skzpe, ali s obzirom da je funkcija učesnika video video razgovora bila u beta fazi prije manje od mjesec dana, očekujemo da će se ovo uskoro pojaviti.

POGLEDAJTE JOŠ: Mozilla objavljuje Firefox beta za Windows 10 ARM laptopove

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vaš prostor za reklamu

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up