Advertisement

Select Page

Mozilla objavljuje Firefox beta za Windows 10 ARM laptopove

Mozilla objavljuje Firefox beta za Windows 10 ARM laptopove

Foto: TechCrunch


Mozilla danas izdaje ARM verziju svog Firefox pretraživača za Windows 10. Dok Microsoft i Google rade zajedno na Chromium pretraživaču za Windows ARM, Mozilla razvija sopstveni ARM64 Firefox za Snapdragon bazirane Windows laptopove.

Ova nova verzija Firefox-a je danas dostupna kao dio Mozilla-inog beta kanala za pretraživače/testere koji imaju ARM Windows 10 laptop računar. To možda trenutno nije mnogo ljudi, ali Mozilla je radila na svojoj Firefox kvantnoj tehnologiji kako bi optimizovala Firefox za octa-core CPU-ove dostupne od Qualcomm-a. Ovo bi trebalo da znači da su performanse relativno solidne, a da se održava sva regularna veb kompatibilnost koju očekujete od Firefox-a.

Završetak Chromium ARM64 izgleda da je relativno blizu. Developer je nedavno uspio da napravi i pokrene verziju Chromium-a na laptopu koji koristi ARM, pokazujući da bi trebalo da dobro funkcioniše i na ovim uređajima. Međutim, nije jasno kada će Google ili Microsoft objaviti ARM verzije svojih Chromium pretraživača. Microsoft trenutno testira svoj novi Edge pretraživač za Chromium sa programerima.

Ako ste zainteresovani da testirate novi Firefox na ARM Windows laptop računaru, možete ga preuzeti sa Mozilla beta lokacije upravo ovdje.

POGLEDAJTE JOŠ: Microsoftova aplikacija OneNote dobija podršku za tamni režim

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vaš prostor za reklamu

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up