Select Page

Suosnivač FTX-a Sam Bankman-Fried vratio se u SAD, pušten uz kauciju od 250 miliona dolara

Suosnivač FTX-a Sam Bankman-Fried vratio se u SAD, pušten uz kauciju od 250 miliona dolara

Foto: The New York Times

Bivši rukovodioci iz SBF-ove kripto imperije već su se izjasnili krivim za federalne optužbe, uključujući prevaru i pranje novca, ali bivši milijarder će živjeti u Kaliforniji dok se postupak protiv njega nastavlja.

Sada kada se Sem Bankman-Frid (SBF) vratio u SAD, pušten je iz saveznog pritvora. Njujork tajms i CNBC izvještavaju da je suosnivač neuspješne i navodno lažne berze kriptovaluta FTX pušten uz kauciju od 250 miliona dolara, koju je obezbijedio civilni dom, uoči suđenja za osam krivičnih optužbi sa kojima se suočava, pored građanskih tužbi. od strane SEC-a i CFTC-a.

Tužioci kažu da nedostaju milijarde sredstava klijenata i investitora, optužujući mali krug insajdera u FTX-u i Bankman-Fried-ovom kripto hedž fondu, Alameda Research, da su zloupotrijebili novac za sebe od samog početka svog poslovanja.

Za sada, 30-godišnjak, čija se neto vrijednost donedavno procenjuje na milijarde, živjeće u San Francisku sa roditeljima, poznatim profesorima prava na Stenfordu, dok će nositi uređaj za elektronsko praćenje. SBF bi trebalo da se lično pojavi na svom sljedećem saslušanju 3. januara popodne u Njujorku.

Nismo vidjeli nikakvo pominjanje bilo kakvog ograničenja korišćenja računara ili interneta, ali sada kada su podignute optužbe, bilo bi još šokantnije ako se nastavi medijska turneja na SBF-ov Zoom i Twitter Spaces.

PROČITAJTE JOŠ: Hakerski NAPAD na infrastrukturu Tekport-a

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Arhiva

March 2023
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031