Select Page

Recenzija: Samsung Galaxy S21 serija

Recenzija: Samsung Galaxy S21 serija

Foto: tekport.me


Nakon detaljnog maltretiranja kompletne Samsung Galaxy S21 familije, jedva smo čekali da vam prenesemo korisnička iskustva, prednosti i mane, ali i još mnogo toga pa da krenemo…

Samsung Galaxy S21

Foto: Samsung Galaxy S21 5G

Na samom početku odmah da navedemo KRALJ ERGONOMIJE! Mnogo telefona nam prođe kroz šake, ali da je neki telefon toliko udoban kada ga držite i generalno koristite sa jednom rukom prosto je nevjerovatno, S21 je namijenjem svima onima koji ne vole ogromne telefone gdje im u pojedinim situacijama treba i druga ruka da bi odradili neki zadatak eventualno ubrzali kucanje. Kod S21 druga ruka može samo da smeta!

Displej, baterija, OS, CPU

Samsung Galaxy S21 posjeduje 6,2-inčni Dynamic AMOLED 2X ekran sa brzinom osvježavanja od 120Hz, baterijom od 4.000 mAh. Radi na Androidu 11 i koristi najnoviji procesor Snapdragon 888 za američko tržište, odnosno Samsung Exynos 2100 za EU tržište, oba procesora su napravljena u 5 nanometarskoj tehnologiji.

Kamera

Galaxy S21 ima potpuno istu postavku kamera kao na prošlogodišnjem S20 modelu: moduli zadnje kamere imaju telefoto kameru od 64 megapiksela, širokokutnu kameru od 12 megapiksela i ultraširoku kameru od 12 megapiksela. Oba telefona imaju i selfi kameru od 10 megapiksela. Ono

Boje

Za S21 model imate dustupne četiri boje a to su: Phantom Gray, Phantom White, Phantom Violet i Phantom Pink(naš primjerak).

Samsung Galaxy S21+

Foto: Samsung Galaxy S21+ 5G

Plus serija nažalost spada u kategoriju poznatu kao “ZAŠTO BAŠ JA”. To kažemo iz jednog prostog razloga, specifikacije kao kod manjeg S21 modela, veličina skoro kao kod S21 Ultra modela, cjenovno takođe na sredini. Vrlo teško može da se ušunja i bude prvi izbor ispred manjeg brata S21 i većeg brata S21 Ultra. Napominjemo da je daleko od toga da prodaja S21+ modela ide slabije, samo S21 I S21 Ultru vidimo kao bolji izbor.

Displej, baterija, OS, CPU

Samsung Galaxy S21+ posjeduje 6,7-inčni Dynamic AMOLED 2X ekran sa brzinom osvježavanja od 120Hz, baterijom od 4.800 mAh. Radi na Androidu 11 i koristi najnoviji procesor Snapdragon 888 za američko tržište, odnosno Samsung Exynos 2100 za EU tržište, oba procesora su napravljena u 5 nanometarskoj tehnologiji, dakle kao što vidite osim veličine i veće baterije, iste specifikacije kao kod manjeg S21.

Kamera

Galaxy S21+ u osnovi dijeli iste sisteme kamera kao prošlogodišnji S20+. Postoje male razlike, poput ultraširoke kamere na Galaxy S21 + koja dobija automatsko fokusiranje (PDAF) i šireg otvora blende (F1.8 vs F2.2 na S20+). Telefoto i dalje koristi veliki senzor i softver, a ne sočiva za optički zum.

Boje

Ono što razlikuje S21+ model od S21 jeste što imate dustupno čak šest boja a to su: Phantom Black, Phantom Silver, Phantom Violet(naš primjerak), Phantom Pink, Phantom Gold, Phantom Red.

Samsung Galaxy S21 ULTRA

Foto: Samsung Galaxy S21 ULTRA 5G

Kada Samsung kaže ULTRA to je u praksi zaista ULTRA, ovaj model će svakog mogućeg korisnika ostaviti bez teksta, ne znamo šta bismo vam prije naveli kao glavne prednosti, masivnu i jezivo dobru kameru, ultimativnu brzinu ili čak ljepotu koja u mat crnoj boji ostavlja bez daha.

Displej, baterija, OS, CPU

Samsung Galaxy S21 Ultra posjeduje 6,8-inčni Dynamic AMOLED 2X sa nevjerovatnih 1500 nits, ekran sa brzinom osvježavanja od 120Hz, i zaštitom ekrana Corning Gorilla Glass Victus, baterijom od 5.000 mAh( traje cijeli dan uz maksimalno korišćenje). Radi na Androidu 11 kao i ostala dva modela i takođe koristi najnoviji procesor Snapdragon 888 za američko tržište, odnosno Samsung Exynos 2100 za EU tržište.

Kamera

Ono gdje se Galaxy S21 Ultra najviše ističe u odnosu na S21 i S21 Plus su KAMERE. Tu su glavni senzor širine 108MP i ultraširoka kamera od 12MP, koji je dopunjen laserskim senzorom za automatsko fokusiranje.

Galaxy S21 Ultra učiniće da se osjećate poput tajnog agenta dok uvećavate. Dok je iPhone 12 Pro Max recimo zaglavljen u optičkom zumu od 2,5x, S21 Ultra sadrži dva telefoto sočiva od 3x i 10x optičkog zuma. Zumiranje pri 100x postaje klimavo, ali nova funkcija zaključavanja zuma može vam pomoći da postignete stabilniji snimak samo jednim dodirom.

Glavna kamera od 108MP može da snimi 12-bitne HDR fotografije sa 64 puta bogatijim podacima u boji i više od tri puta dinamičkim opsegom S20 Ultra modela. Pored toga, postoji 12-bitna RAV datoteka u Pro režimu. S21 Ultra takođe se prilično dobro ponaša pri slabom osvjetljenju, zahvaljujući bržem senzoru Bright Night.

Boje

Samsung Galaxy S21 ULTRA dolazi u pet fascinantnih boja a to su: Phantom Black(naš primjerak), Phantom Silver, Phantom Titanium, Phantom Navy, Phantom Brown


Zaključak

Možemo jednostavno zaključiti da je Samsung ove godine odradio fantastičan posao, kritike korisnika od prošle godine je uslišio, i ove godine napravio remek djelo u mobilnoj telefoniji!

PROČITAJTE JOŠ: Recenzija: Samsung Galaxy S20 vs S20+ vs S20 Ultra

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up