Select Page

Novi Samsung Galaxy A52 i A72 – vrhunska tehnologija po pristupačnoj cijeni

Novi Samsung Galaxy A52 i A72 – vrhunska tehnologija po pristupačnoj cijeni

Foto: Samsung


Podgorica, 18. mart 2021. godine – Kompanija Samsung Electronics Co., Ltd danas je predstavila najnoviju Galaxy A seriju telefona, odnosno modele A52 i A72, čineći moćne inovacije dostupne svima. Ova serija korisnicima omogućava da komuniciraju i da se izražavaju uz pomoć vrhunske kamere, da se prepuste besprekornom iskustvu koje nudi moćni displej i da imaju više mira zahvaljujući  otpornosti uređaja na vodu i dugotrajnoj bateriji. Takođe, A serija će još više proširiti mobilno iskustvo, omogućavajući korisnicima da se povežu i sa drugim Galaxy uređajima, poput Galaxy Buds Pro, Galaxy SmartTag, i Galaxy Tab.

„Samsung želi da svojim korisnicima uvijek pruži ono što im je najviše potrebno i za čim žude – i zato je naša misija da Galaxy A serija učini vrhunske inovacije dostupne svima. Modeli telefona A52 i A72 objedinjuju sve najbolje funkcije, inovacije i karakteristike Galaxy porodice, i to po pristupačnim cijenama“, izjavio je Dr. TM Roh, predsjednik i direktor odjeljenja za mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics.

Vrhunska kamera u službi kreativnosti, komunikacije i samoizražavanja

Samsung je postavio visoke standarde kada su u pitanju kamere pametnih telefona, a u tome ne zaostaju ni modeli Galaxy A52 i A72.

 • Svestrana kamera – Korisnici sada mogu da prave kristalno jasne fotografije i video snimke, pomoću svestrane četvorostruke kamere od 64MP. Omiljene trenutke iz 4K videa korisnici mogu za samo par sekundi da pretvore u fotografije visoke rezolucije od 8MP, zahvaljujući 4K Video Snap opciji. Uz to, Scene Optimizer koristi vještačku inteligenciju da bi postigao najbolji kvalitet fotografija, uz pomoć optimalnih podešavanja za čak 30 kategorija fotografija i pozadina, poput hrane, pejzaža i kućnih ljubimaca.
 • Stabilna slika i danju i noću – Bilo da korisnici snimaju najnoviji plesni izazov ili trik sa skejtbordom, OIS (optička stabilizacija slike) zadužena je da fotografije i video snimci budu izoštreni i stabilni. Nema potebe za izbjegavanjem snimanja pri slaboj svjetlosti jer Night mode koristi multi-frame procesuiranje slike, tako da je krajnji rezultat odličan čak i u mraku.
 • Zabavni dodaci – Korisnici sada mogu da učine svoje snimke još zabavnijim, uz pomoć AR Emoji i My Filter opcija. Dodatno, mogu da primjenjuju i AR Lenses opcije sa društvene mreže Snapchat, koristeći Fun Mode.

Vidite i budite viđeni uz telefona sa vrhunskim displejem i sofisticiranim dizajnom

Samsung  unaprjeđuje iskustvo i stil vrhunskim displejem i sofisticiranim dizajnom, koji se savršeno uklapa i oslikava životni stil korisnika.    

 • Još brže i svjetlije –  Uz stopu osvježavanja Super AMOLED displeja od 90Hz, korisnici mogu da uživaju u omiljenim sadržajima i skroluju po društvenim mrežama, čak i kada su na otvorenom, zahvaljujući osvjetljenju ekrana jačine 800 nita.               
 • Prijatno gledalačko iskustvo  – Displej posjeduje ‘Eye Care’ sertifikat i automatski usklađuje toplinu boja na osnovu obrazaca korišćenja telefona pomoću ‘Eye Comfort Shield tehnologije, kako bi smanjio zamaranje očiju.
 • Sofisticirani dizajn – Nova Galaxy A serija donosi osvježeni izgled koji je istovremeno jednostavan i elegantan, sa zaobljenim ivicama i minimalističkim kućištem kamere.  

Proširite iskustva zahvaljujući snazi Galaxy ekosistema

Nova Galaxy A serija donosi unaprijeđeno iskustvo neometanog povezivanja sa drugim uređajima u Samsung Galaxy ekosistemu.       

 • Organizacija i povezanost  – SmartThings na Galaxy A seriji povezuje i upravlja hiljadama uređaja u pametnim domovima, uključujući nosive uređaje, tablete, računare i televizore. Dodatno,  SmartThings Find sa lakoćom može da locirapovezane uređaje dok Galaxy SmartTag Bluetooth lokator može da pronađe čak i uređaje koji nisu umreženi, tako što se lokator prikači na one predmete koji su korisnicima najbitniji.                  
 • Neometano uživanje u muzici  –   Bilo da učestvuju u zajedničkom treningu kod kuće ili slušaju najnoviji podkast sa prijateljima, korisnici mogu da se jednostavno povežu i da slušaju muziku zajedno. Music Share sa lakoćom povezuje telefon korisnika sa uređajem prijatelja, kako bi slušali isti sadržaj. Takođe, spajanje telefona sa dva para Galaxy Buds slušalica omogućeno je funkcijom Buds Together.
 • Jednostavno dijeljenje sadržajaQuick Share omogućava korisnicima da sa lakoćom šalju fotografije i video snimke  bez ograničenja veličine Galaxy uređajima u okruženju. Uz to, u slučaju da se u međuvremenu predomislite, Private Share opcija omogućava poništavanje poslatih sadržaja, samo jednim dodirom.  

Očekujte više i dobijte više od Galaxy porodice uređaja

Nova Galaxy A serija dolazi sa esencijalnim Galaxy karakteristikama koje svaki korisnik zaslužuje da ima.

 • Bez brige o uređaju  – Galaxy A52 i A72 otporni su na vodu i prašinu uz ocjenu  IP67. Pored toga, Samsung Care+ pruža trenutnu podršku i zagarantovano pokriće u neočekivanim situacijama poput oštećenja, kvarova, krađe ili gubitka telefona. Na kraju, Samsung Knox je tu da se brine o bezbijednosti ličnih informacija korisnika u realnom vremenu.
 • Dvodnevna baterija – Korisnici mogu da snimaju, stvaraju i konzumiraju sadržaje bez brige, zahvaljujući moćnoj bateriji koja traju dva dana. Baterija na A52 modelu ima kapacitet od 4,500mAh, dok ona na A72 ima kapacitet od 5,000mAh.
 • Uživanje u premijum karakteristikama – Galaxy A52 i A72 dolaze sa važnim karakteristikama Galaxy ekosistema, poput stereo zvučnika unaprijeđenih Dolby Atmos tehnologijomi eksterne memorije kapaciteta do 1TB. Takođe, redizajnirani One UI 3 donosi intuitivno korisničko iskustvo sa unaprijeđenom brzinom i naglašavanjem važnih informacija.                    
 • Podrška održivosti – Samsung redovno evaluira proizvode i pakovanja kako bi otkrio nove načine za promovisanje održivosti. Prilikom pakovanja Galaxy A52 i A72 telefona, koriste se posebni kalupi za pulpu i papir, uz cilju smanjenja neiskorišćenog prostora.
 • Softverska ažuriranja – Samsung uvijek teži da korisnicima pruži najnovije mobilno ažuriranje operativnog sistema. Tako je i sa novom Galaxy A serijom – A52 i A72 podržavaju tri generacije ažuriranja operativnog sistema i redovna bezbjednosna ažuriranja u trajanju od minimum četiri godine.

Dostupnost

Na domaćem tržištu biće dostupni modeli u ljubičastoj, plavoj, crnoj i bijeloj boji po preporučenim cijenama:

 • A52 LTE (8+265GB) – 349 EUR
 • A52 LTE (6+128GB) – 409 EUR
 • A72 LTE (8+256GB) – 449 EUR
 • A72 LTE (6+265GB) – 509 EUR  

PRОČITAJTE JOŠ: Postani virtuelni rendžer i učestvuj u očuvanju ugroženih životinjskih vrsta u afričkoj savani

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up