Advertisement

Select Page

Ovako će izgledati maske(case) za sklopive telefone

Ovako će izgledati maske(case) za sklopive telefone

Foto: Spigen


Kompanije koje proizvode maske za telefone već počinju da shvataju kako izgleda predstojeći talas sklopivih telefona. Spigen je jedan od prvih koji je osmislio dizajn koji planira objaviti za Samsung Galaxy Fold.

Kućišta imaju sličan dizajn, sa prednjim poklopcima koji štite gornji i donji dio 4,6-inčnog ekrana i izreze za sistem sa tri kamere sa zadnje strane. Biće tri modela – Tough Armor, Ultra Hybrid i Thin Fit – sa različitim stepenom zaštite, od debelog plastičnog kućišta do prozirnog omotača. Svi slučajevi će biti po cijeni od oko $ 20, i uglavnom napravljeni od plastike i silikonskih materijala, kao što su PC, TPU i PU.


Foto: Spigen

Dok su spoljašnosti relativno poznate, ključni dodatak ovdje je zglob, za kojeg proizvođači telefona nisu morali da računaju u prošlosti. Čini se da je svaka kompanija koja dizajnira sklopivi telefon zauzela drugačiji pristup za zglob – Huawei Mate X presavija se prema van, Motorola izgleda da radi na onom koji se okreće – dok je Samsung otišao sa oblikom u obliku knjige koji koristi zglob sa višestrukim blokiranjem zupčanika sa unutrašnje strane. Još ne znamo tačno kako su kreatori dizajnirali dio mehanike zgloba, ali Spigenove makete nude prvi pogled na to kako se oni bave time. Sa ovim slučajevima, naizgled samo omotavši se spolja.


Foto: Spigen

POGLEDAJTE JOŠ: Samsung Unpacked 2019

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vaš prostor za reklamu

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up