Select Page

Huawei razvija najnoviju solarnu tehnologiju

Huawei razvija najnoviju solarnu tehnologiju

Foto: Huawei


Uslijed povećane potražnje za proizvodnjom energije iz obnovljivih izvora, kompanija Huawei UK usmjerila je svoje poslovanje u pravcu razvoja najnovije solarne fotonaponske (PV) tehnologije. Huawei UK radio je na poboljšanju inteligencije fotonaponskih sistema putem pretvarača i sistema za upravljanje i time učinio tehnologiju mnogo sigurnijom. 

Važan primjer je razvijanje stambenog rješenja koje je usmjereno na zaštitu sistema od varnica koje mogu izazvati požar.  Za manje od 0,5 sekundi, sistem se isključuje kako bi se fotonaponski sistem zaštitio od opasnosti požara i to čini prekidače strujnog kola (AFCI) više od dvije sekunde bržim od industrijskog standarda. 

Takođe, kompanija nudi end-to-end integrisani sistem za skladištenje energije za rezidencijalne korisnike, koji omogućava korišćenje, skladištenje ili dovod solarne energije u mrežu. Pored toga, Huawei je lansirao pametno PV rješenje 2014. godine, što je bio  odlučujući korak da se ova tehnologija učini inteligentnijom. 

Danas se ta tehnologija široko koristi, što domaćinstvima olakšava održavanje i upravljanje solarnim panelima. Majk Rej, direktor Huawei Enterprise istakao je da je kompanija uočila priliku za inovacije i na tržištu električnih vozila.

„Zemlji su potrebne inovacije i jaka infrastruktura kako bi smanjile svoj ugljenični otisak, a napredak u solarnoj fotonaponskoj tehnologiji je tek početak”, dodao je Rej.

PROČITAJTE JOŠ: Kompanija Huawei nastavlja da radi na planu smanjenja emisije ugljenika

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

October 2021
M T W T F S S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031