Advertisement

Select Page

Mogući izgled kontrolera za PlayStation 5

Mogući izgled kontrolera za PlayStation 5

Foto: Beebom


Već znamo da PlayStation 5 dolazi sljedeće godine i da će njegov kontroler imati nekoliko novih unapređenja. I sada bismo mogli imati ideju kako bi taj novi kontroler mogao izgledati, na osnovu slika iz patenta prijavljenog u Japanu.

Na prvi pogled, kontroler liči na DualShock 4 – što i nije previše iznenađujuće. Wired je opisao prototip PS5 kontrolera kako izgleda “grozno kao što je PS4-ov DualShock 4.” Možete vidjeti puno elemenata prenijetih sa DualShock 4: D-pad sličnog izgleda, sličan položaj tastera i čini se da je i dodirna traka ista.

Gledajući kontroler iz drugih uglova otkrivamo da su analozi za palčeve malo kraći od onih na DualShocku 4, na poleđini je USB-C port (za koji smo znali iz Wired-ove informacije iz prve ruke).

Foto: Japan Platform for Patent Information

Sony je već podijelio nekoliko konkretnih detalja o onome što je novo sa PS5-ovim kontrolerom. Jedna od promjena je da će koristiti haptičke povratne(tastere) . Takođe će imati „adaptivne okidače“ za tastere L2 i R2, koje programeri mogu programirati tako da pruže igraču različite nivoe otpora. Međutim, Sony još uvijek nije dao ime novom kontroleru – mada pretpostavljamo da bi se mogao zvati “DualShock 5.”

Foto: Instituto Nacional da Propriedade Industrial

PROČITAJTE JOŠ: Sony potvrdio naziv PlayStation 5, datum objave 2020

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up