Advertisement

Select Page

Samsung najavio senzor od 50 megapiksela sa bržim autofokusom

Samsung najavio senzor od 50 megapiksela sa bržim autofokusom

Foto: techtimes.com


Samsung je najavio novi senzor za kameru od 50 megapiksela pod nazivom ISOCELL GN1. Ovo je Samsungov prvi senzor koji uključuje automatsko fokusiranje sa dvostrukim pikselom i Tetracell binning za piksele, za koje kompanija kaže da bi trebalo da ponudi kombinaciju brzih performansi i dobrog kvaliteta slike pri slabom osvjetljenju.

Veličina piksela je 1,2 μm, to je bliže onome što ćete naći na konvencionalnom senzoru za kameru telefona nego na čipovi visoke rezolucije koji su postali sve popularniji tokom posljednjih godinu dana. Glavni konkurent je novi IMXS689 senzor kompanije Sony, koji je predstavljen u telefonima poput Oppo Find X2 Pro, koji ima 48 megapiksela na 1,22 μm. Samsungov senzor će snimiti fotografije od 12,5 megapiksela sa četiri piksela povezana u jednom.

U svakom slučaju, kombinacija velike rezolucije i velike brzine automatskog fokusiranja očigledno je Samsungov prioritet sa ISOCELL GN1. Iz kompanije kažu da je senzor ušao u masovnu proizvodnju ovog mjeseca, tako da ne bi trebalo predugo da se pojavi na telefonima.

PROČITAJTE JOŠ: Facebook kupuje Giphy i integriše ga sa Instagramom

Izvor: Agencije

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vaš prostor za reklamu

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up