Select Page

Lansiran prvi Huawei automobil

Lansiran prvi Huawei automobil

Foto: Huawei


Arcfox Alpha S je električni model automobila čiji su hardver i softver u potpunosti projektovani od strane kompanije Huawei. Kompanija BAIC je Huaweijev partner u ovom poduhvatu i bio je najvjerovatnije zadužen za proizvodnju.

Na tržištu će biti predstavljena dva različita modela. Riječ je o Alpha S i Alpha S HI modelima, svaki sa osnovnom i visokom konfiguracijom, pa se dolazi do zaključka da će kupcima biti dostupne čak četiri različite verzije automobila. Arcfox Alpha S zasnovan je na visokoj tehnologiji koju čini čip Kirin 990A i HarmonyOS operativni sistem.

U pitanju je operativni sistem koji je prvenstveno namijenjen kao alternativa Androidu, ali je evoluirao u platformu pogodnu za skoro sve Huawei proizvode i nudi besprekornu komunikaciju kada je novi automobil u pitanju.

Nudi opcije prepoznavanja glasa, pokreta i interakciju bez dodira, a baterija posjeduje impresivan sistem punjenja sa autonomijom od 200 kilometara posle samo 10 minuta punjenja. Ne dolazi do prekomjernog pregrijavanja s obzirom na to da je riječ o litijum-jonskoj bateriji koja dolazi sa pametnom kontrolom temperature.

Automobil će se naći u prodaji u drugom dijelu godine po cijeni od 251.900 juana (oko 38.700 dolara), dok će vrhunska verzija koštati 429.900 juana (66.000 dolara).

PROČITAJTE JOŠ: Huawei najavio lansiranje 6G tehnologije do 2030. godine

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up