Select Page

5G iPhone i novi veći SE model biće najvjerovatnije odloženi

5G iPhone i novi veći SE model biće najvjerovatnije odloženi

Foto: CNBC.com


Apple je ove jeseni objavio da će lansirati čak četiri iPhonea koji podržavaju 5G, a Kuo izjavljuje da iPhone uređaji koji podržavaju brži mmWave 5G imaju “potencijalni rizik kašnjenja”, navodi MacRumors. Pored toga, masovna proizvodnja najavljenog iPhonea od 6,7 inča mogla bi da se odloži do oktobra, prenosi Kuo, što bi značilo da će se model objaviti kasnije od uobičajenog vremenskog okvira za predstavljanje iPhonea u septembru.

Na primjer, u 2017. godini iPhone Xs je objavljen u novembru, nedjeljama nakon ostalih modela iPhone-a, a 2018. iPhone XR izlazi u oktobru umjesto u septembru. Glasine 6,1 inčnih i 5,4 inčnih iPhonea trebalo bi da uđu u masovnu proizvodnju u septembru, kaže Kuo.

Pored toga, Kuo takođe izvještava da će Apple vjerovatno odložiti predstavljanje većeg iPhone SE-a za drugu polovinu 2021. godine umjesto u prvu polovinu 2021. godine kako je planirano, navodi MacRumors. Taj model će navodno imati 5,5 inčni ili 6,1 inčni displej preko cijelog ekrana, ali umjesto da koristi Face ID za biometrijsku verifikaciju, koristiće Touch ID senzor koji je integrisan u dugme za napajanje, rekao je Kuo u decembarskom izvještaju.

PROČITAJTE JOŠ: Bil Gejts je sada vodeća meta kada se radi o koronavirusu i 5G-u, navodi se u izvještaju

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up