Select Page

Adrese i lozinke e-pošte SZO-a, Laboratorije Vuhan i Gates Fondacije navodno hakovane

Adrese i lozinke e-pošte SZO-a, Laboratorije Vuhan i Gates Fondacije navodno hakovane

Foto: Republick World


Približno 25.000 adresa e-pošte i lozinki za koje se navodno tvrdi da pripadaju Svetskoj zdravstvenoj organizaciji (SZO), Nacionalnom zdravstvenom zavodu (NIH), Institutu za virusologiju Vuhan, Fondaciji Bill Gates i nekoliko drugih organizacija koje se bave pandemijom koronavirusa navodi SITE Intelligence Group.

Izvještaj SITE-a sa sjedištem u Bethesdi, SAD, kaže da je najveća grupa navodnih e-poruka i lozinki bila iz NIH-a, a 9.938 je pronađeno na listama objavljenim na mreži. Centri za kontrolu i prevenciju bolesti imali su drugi najveći broj sa 6.857. Svjetska banka imala je 5.120. Lista adresa i lozinki SZO iznosila je 2.732.

Glavni informativni direktor SZO-a Bernardo Mariano izjavio je za Bloomberg da organizacija nije hakovana i da su podaci možda dobijeni prethodnim zloupotrebama podataka: „Zaposleni su možda koristili svoju adresu e-pošte da bi registrovali nalog za određenu veb lokaciju, a onda je ta veb lokacija hakovana, propuštajući lozinku.“

Prema Marianu, 400 akreditiva je i dalje aktivno – a on tvrdi da nijedna od lozinki nije korištena za pristup osjetljivim informacijama zbog sistema za dvostruku provjeru identiteta organizacije. Korisnici 4chan-a su, s druge strane, rekli da su mogli da koriste lozinke za pristup veb lokaciji SZO pod nazivom „Extranet“, prenosi Bloomberg.

Mariano je dodao da ta organizacija bilježi sve veći broj pokušaja sajber upada od sredine marta i da je u posljednje vrijeme postojao „kontinuirani pokušaj“ provaljivanja u računare četvorice zaposlenih SZO-a u Južnoj Koreji, zajedno sa sjedištem organizacije u Ženevi.

Čini se da neprovjerena fotografija objavljena kao dio junk-a govori o “spajanju virusa HIV-a” u “koronavirusu”, što podstiče spekulacije da je COVID-19 genetski modifikovan sa proteinima HIV-a – teorija koju su postavili indijski istraživači ubrzo nakon objavljivanja genoma virusa, a kasnije povučeni nakon što su njihovi nalazi pobijani.

Fondacija Gejts izjavila je WaPo-u „Mi pratimo situaciju u skladu sa našim praksama u pogledu bezbjednosti podataka. Trenutno nemamo naznake kršenja podataka u fondaciji. “

Australijski stručnjak za sajber bezbjednost Robert Potter izjavio je da je mogao da provjeri podatke SZO i da je „bezbjednost njihovih lozinki užasna“.

Četrdeset osam ljudi ima ” lozinku “kao svoju lozinku”, rekao je. Ostali su koristili vlastita imena ili „changeme“.

Potter je rekao da su navodne adrese e-pošte i lozinke možda kupljeni od dobavljača na dark vebu, dijelu Interneta koji ne indeksira većina pretraživača i gdje su hakovane informacije često objavljivane u prodaji.

PROčITAJTE JOŠ: Bil Gejts je sada vodeća meta kada se radi o koronavirusu i 5G-u, navodi se u izvještaju

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up