Select Page

Fejsbuk blokira ruske državne medije da se oglašavaju na platformi

Fejsbuk blokira ruske državne medije da se oglašavaju na platformi

Foto: Fox Business


Fejsbuk blokira državne ruske medije da reklamiraju i monetizuju sadržaj na platformi zbog sukoba u Ukrajini (javlja Rojters).

„Sada zabranjujemo ruskim državnim medijima da prikazuju oglase ili monetizuju na našoj platformi bilo gdje u svijetu“, objavio je Natanijel Glejčer, šef bezbjednosne politike Fejsbuka na Tviteru. „Ove promjene su već počele da se primjenjuju i nastaviće se tokom vikenda.

Facebook je od tada uspostavio Centar za specijalne operacije kako bi pomogao mreži da nadgleda i odgovori na sukob koji se razvija. Takođe je uveo „alatku jednim klikom“ u Ukrajini koja omogućava korisnicima da zaključaju svoje profile, sprečavajući bilo koga osim prijatelja da pregledaju njihove postove, fotografije i priče – Facebook je lansirao istu funkciju tokom krize u Avganistanu prošlog avgusta.

Rusija je već djelimično blokirala pristup Fejsbuku u zemlji, a ruska vlada tvrdi da je platforma „ograničila“ četiri naloga povezana sa ruskim medijima. Državni regulator za tehnologiju i komunikacije naredio je društvenoj mreži da zaustavi provjeru činjenica i označavanje sadržaja iz državnih medija, ali je Fejsbuk odbio da se povinuje. „Pažljivo pratimo situaciju u Ukrajini i nastavićemo da dijelimo korake koje preduzimamo da zaštitimo ljude na našoj platformi“, dodao je Gleicher.

PROČITAJTE JOŠ: 5 savjeta za pranje i sušenje veša u zimskog periodu

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Arhiva

June 2023
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930