Select Page

Google Chrome ima poslednji UPDATE – Security stavka koju treba odmah instalirati

Google Chrome ima poslednji UPDATE – Security stavka koju treba odmah instalirati

Foto: Google Chrome

Srećom, update Chrome je najčešće jednostavan koliko i najobičniji restart.

Korisnici Google Chrome-a na Windows-u, Mac-u i Linux-u moraju da instaliraju najnoviju ispravku pregledača da bi se zaštitili od ozbiljnog bezbjednosnog propusta koju hakeri aktivno iskorišćavaju.

Google je svjestan izveštaja da eksploatacija za CVE-2022-3075 postoji u realnom svijetu“, rekli su iz kompanije u postu na blogu od 2. septembra. Anonimni tipster je prijavio problem 30. avgusta, a Google kaže da očekuje da će ažuriranje biti predstavljeno svim korisnicima u narednim danima ili nedjeljama.

OZBILJNA BEZBEDNOSNA RANJIVOST KOJU HAKERI AKTIVNO ISKORIŠTAVAJU

The Verge


Kompanija još nije objavila mnogo informacija o prirodi greške. Ono što do sada znamo je da to ima veze sa „Nedovoljnom validacijom podataka“ u Mojo-u, kolekciji runtime biblioteka koje koristi Chromium, bazi kodova na kojoj je Google Chrome i izgrađen.

Pristup detaljima o greškama i vezama može biti ograničen sve dok većina korisnika ne bude ažurirana sa ispravkom“, saopštila si iz kompanije. Čuvajući te detalje za sada u tajnosti, Google otežava hakerima da shvate kako da iskoriste ranjivost pre nego što novo ažuriranje zatvori mogućnost za napade.

Korisnici Chrome-a moraju ponovo da pokrenu pregledač da bi aktivirali ažuriranje. Ovo će ažurirati Chrome na verziju 105.0.5195.102 za Windows, Mac i Linux. Da biste bili sigurni da koristite najnoviju verziju, kliknite na ikonicu sa tri tačke u gornjem desnom uglu pregledača. Navigacija do „Pomoć“, a zatim „O Google Chrome-u“ odvešće vas do stranice koja vam govori da li je Chrome ažuriran na vašem uređaju.

Ovo najnovije ažuriranje dolazi samo nekoliko dana nakon što je Google objavio Chrome verziju 105 30. avgusta. To ažuriranje je već došlo sa 24 bezbednosne ispravke. Očigledno, to još uvek nije bilo dovoljno.

Ovo je šesta ranjivost nultog dana sa kojom se Chrome suočio do sada ove godine. Poslednja ranjivost koja je aktivno iskorišćavana upravo je označena sredinom avgusta, izvestio je BleepingComputer.

Izvor: The Verge

PROČITAJTE JOŠ: Sve što trebate da znate o novoj Galaxy Z seriji telefona

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Arhiva

June 2023
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930