Advertisement

Select Page

Dolby napravio tajnu aplikaciju

Dolby napravio tajnu aplikaciju

Foto: Dolby


Dolby je “tiho” testirao novu mobilnu aplikaciju za snimanje i čišćenje zvuka pod kodnim imenom „234“, što je prvi primijetio TechCrunch. Aplikacija, koja je bila dostupna putem obrasca za prijavu na web-lokaciju, omogućava vam snimanje zvuka (a la Voice Notes), poništavanje pozadinske buke, a zatim primjena postavki, s imenima kao što su “Amped”, “Thump” i “Bright”, teoretski učiniće vaše snimke profesionalnijim.

Sajt za prijavljivanje, koji je od tada deaktiviran, reklamirao je aplikaciju rekavši: “Kako muzika snimljena na telefonu zvuči tako dobro? Dolbi 234 automatski čisti zvuk, daje mu ton i prostor, i pronalazi idealnu glasnoću. To je kao da imate svog proizvođača u svom telefonu. To su velike stvari.

Sama aplikacija je nevjerovatno jednostavna za upotrebu. Jednostavno dodirnite dugme za snimanje i aplikacija će mjeriti ton sobe nekoliko sekundi pre početka snimanja. Kada zaustavite snimanje, možete brzo polirati zvuk dodavanjem unaprijed podešenog podešavanja i prebacivanjem nekoliko alata. Opcije alata uključuju eliminisanje tonova sobe (neželjene pozadinske buke), podešavanje količine basova i visokih tonova, dodavanje „pojačanja“ (glasnoća) i rezanje tona.

Aplikacija se isporučuje sa samo jednim preset-om, ali paket „osnovno“ otključava još šest. Ove dodatne postavke dostupne su kroz sedmodnevnu besplatnu probnu verziju i svaka je opisana s nekoliko ključnih riječi. Na primjer, “Liric” je “pun, glatak i uravnotežen”, dok “Thump” je “dubok, pun i moćan”. Nažalost, ne možete vidjeti šta je ispod haube za svaku postavku. Omogućava samo podešavanje “intenziteta”, a to je koliko se audio signala šalje i utiče na njega. Kada završite sa podešavanjem snimljenog zvuka, možete ga preimenovati i izabrati gdje da ga podijelite u Dolby ili u SoundCloud.

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vaš prostor za reklamu

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up