Advertisement

Select Page

Disney Plus će emitovati svaki Disney film

Disney Plus će emitovati svaki Disney film

“Trezor” je prazan – ili će biti uskoro. Na sastanku investitora, direktor kompanije Disney Bob Iger potvrdio je da će predstojeći servis kompanije Disney Plus, na kraju biti domaćin „čitave biblioteke Disneyjevih filmova“, uključujući kompletan set animiranih filmova.

“Filmovi o kojima govorite, koji se tradicionalno čuvaju u” trezoru “i donose se u osnovi svakih nekoliko godina, biće na usluzi”, rekao je Iger, ističući da bi puna Disney linija trebala biti dostupna u Disney Plus-u “u nekom trenutku prilično brzo nakon lansiranja. ”

To je ogromna promjena u politici kompanije Disney. Trenutno, 34 Disney-jevih animiranih filmova – grupa koja uključuje i klasične karakteristike i njihove direktne video-nastavke – nalaze se u teoretskom prostoru poznatom kao “The Vault”. Svaki film u trezoru pušten je na kućni video jednom svakih deset godina. Kada se raspodijele DVD-ovi i Blu-ray uređaji prodaju, nove kopije filma neće biti odštampane dok ne dođu sljedeći put u ciklusu funkcionisanja “trezora”.

Program je dizajniran da zadrži Disney-jeve animirane ponude za mladu publiku i da poveća potražnju za svojim kućnim video proizvodima. To je takođe frustrirajuća politika za roditelje i navijače Disneyja. Na primjer, kao što The Verge primjećuje, trenutno ne postoji način da se kupi ili prenosi nova kopija Disneyjevog originalnog Aladina.

Disney neće biti škrt kada se radi o dodavanju novih filmova Disney Plus-u. Iger je rekao da će novi filmovi, kao što su Avengers: Endgame i Star Wars: Episode IX, stići na Disney Plus u roku od godinu dana od njihovog objavljivanja.

Očekuje se da će Disney Plus biti predstavljen do kraja 2019. godine.

POGLEDAJTE JOŠ: Spotify i Samsung proširuju partnerstvo

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vaš prostor za reklamu

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up