Advertisement

Select Page

Twitch banovao pa vratio poznatog strimera

Twitch banovao pa vratio poznatog strimera

Foto: Twitch


Australijski Fortnite Strimer MrDeadMoth – inače poznat kao Luke Munday, 26 – bio je ponovo banovan od Twitch-a na neodređeno vrijeme, nakon što je izazvao haos. Prije nešto manje od mjesec dana, uveče 9. decembra, Munday je strimovao i u tom trenutku ga je pratilo na hiljade gledaoca kada se mogao čuti navodno napad na svoju partnerku. “Koliko puta moram da ti kažem?” Dok su se u njegovoj pozadini čuli krikovi njegove djece.

Munday je tada optužen za napad i zabranjen mu je Twitch. Međutim, 30. decembra objavio je tvit koji oglašava novi stream. Kada ga je kontaktirao The Verge, Twitch je odbio da komentariše koliko će Mundayeva zabrana trajati.

Umjesto toga, oni su dali izjavu: Zaštita integriteta naše zajednice za nas je nevjerojatno važna. Želimo da svi na Twitchu imaju sigurno i pozitivno iskustvo i stalno rade na tom cilju. Dio tog rada uključuje ispitivanje naših pravila i praksi kada otkrijemo da se ne adresiraju na odgovarajući način specifični incidenti kako bi se osiguralo da se prilagođavamo kako raste Twitch zajednica.

U februaru prošle godine, Twitch je promijenio svoju politiku u vezi sa uznemiravanjem, donoseći strožija pravila oko “mržnje” ponašanja na i izvan sajta i oko seksualno sugestivnog sadržaja. Ali zato što kompanija odbija da komentariše suspenzije računa, nije jasno zašto je Twitch odlučio da dozvoli Mundayu da se vrati ili zašto je ponovo zabranjen. Kritičari kažu da šutnja Twitcha o tom pitanju otežava ozbiljno shvatanje njihove posvećenosti zajednici.

Ovo nije prvi put da je Munday optužen za nasilno ponašanje. U 2011. godini optužen je i osuđen za „zlonamjernu štetu“ i „zajedničko zlostavljanje“, navodi nevs.com.au.

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vaš prostor za reklamu

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up