Select Page

Samsung Neo QLED 2023 TV dobio sertifikat „Smanjenje CO2“ od „Carbon Trust“ instituta

Samsung Neo QLED 2023 TV dobio sertifikat „Smanjenje CO2“ od „Carbon Trust“ instituta

Foto: Samsung

  • Sertifikat potvrđuje da šest modela televizora Neo QLED 8K i Neo QLED 4K imaju smanjeno emitovanje ugljenika u poređenju sa svojim prethodnicima, na osnovu emitovanja utemeljenog na ukupnom vijeku trajanja uređaja
  • Kako Samsung širi svoja nastojanja u pogledu održivosti, očekuje se da će više od 20 modela ove godine dobiti sertifikate

Podgorica, 24. april 2023. – Kompanija Samsung Electronics objavila je da je šest modela u liniji Neo QLED za 2023. dobilo certifikat „Smanjenje CO2“ od „Carbon Trust“ instituta. Ova oznaka se dodjeljuje proizvodu kada se dokaže da se njegovo emitovanje ugljenikasmanjuje iz godine u godinu, što je potvrda nastojanja kompanije Samsung da poboljša održivost tokom cijelog životnog ciklusa proizvoda.

“Zadovoljstvo je vidjeti kako ova priznata organizacija prepoznaje misiju održivosti kompanije Samsung, budući da smo i dalje predani stvaranju proizvoda kojima je budućnost naše planete na prvom mjestu”, rekao je Seokwoo Yong, izvršni potpredsjednik i direktor Tima za Istraživanje i Razvoj divizije za Vizuelne Prikaze u kompaniji Samsung Electronics. “Kao najveći svjetski proizvođač televizora, prepoznajemo svoju odgovornost da budemo primjer i nastavićemo da koristimo tehnologiju za podsticanje pozitivnih promjena.”

Carbon Trust je globalna klimatska konsultantska kompanija koju je osnovala vlada Ujedinjenog Kraljevstva s misijom da odgovori na klimatske promjene i smanji stakleničke plinove (GHG). Organizacija izračunava sertifikat o emitovanju ugljenikaprocjenom količine stakleničkih plinova stvorenih tokom cijelog „životnog“ ciklusa proizvoda, u rasponu od proizvodnje do odlaganja, na temelju međunarodno priznatih standarda. Značajno je da oznaka ne uzima u obzir CO2 kompenzaciju.

Modeli Neo QLED 2023 televizora dobili su sertifikat kao priznanje nastojanjima kompanije Samsung da smanji težinu proizvoda i njihovu potrošnju energije tokom faze korišćenja u poređenju sa svojim prethodnicima. Šest sertifikovanih modela uključuje tri Neo QLED 8K i tri Neo QLED 4K ekrana. Budući da Samsung namjerava da proširi opseg ovih napora, očekuje se da će ove godine zaraditi sertifikat o smanjenju emitovanja ugljenika za više od 20 modela u svojoj najnovijoj liniji QLED, Crystal UHD i OLED TV-a, kao i monitora, te proizvoda za označavanje.

Godine 2021. Samsung Neo QLED postao je prvi ekran koji je dobio sertifikat među televizorima 4K i više rezolucije. Sljedeće godine, 16 modela u Samsung liniji za 2022, uključujući 11 modela iz asortimana QLED, Crystal UHD i Lifestyle TV, kao i pet monitora i proizvoda za označavanje, takođe je dobilo certifikat.

Kao globalni TV lider 17. godinu zaredom, Samsung divizija za Vizuelne Prikaze nastavlja da predstavlja ekološki osviješćene proizvode i prakse za svoju tehnologiju ekrana koja se koristi na televizorima i monitorima.

Za više informacija o Samsung liniji televizora za 2023. posetite https://www.samsung.com/rs/tvs/

PROČITAJTE JOŠ: Osvježite svoj dom i odjeću uz Samsung uređaje najnovije generacije

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Arhiva

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930