Select Page

Samsung Galaxy S24 serija: Kako najbolje iskoristiti vještačku inteligenciju u svakodnevnom životu – Tips & Tricks

Samsung Galaxy S24 serija: Kako najbolje iskoristiti vještačku inteligenciju u svakodnevnom životu – Tips & Tricks

Foto: Samsung

Ubrzana  i turbulentna svakodnevica u kojoj živimo postavlja nam izazove koji se često svode na trku sa vremenom, ali i svim segmentima koje pokušavamo da ostvarimo. Međutim, Samsung Galaxy S24 serija predstavlja revolucionarni korak naprijed u ovoj trci. Sa svojim inovativnim karakteristikama i naprednom tehnologijom, ovi telefoni donose novinu u načinu upravljanja našim vremenom, ali i životom.

Zato, u svijetu gdje je vrijeme ključni resurs, Galaxy AI (vještačka inteligencija) koja predstavlja glavnu karakteristiku Galaxy S24 serije, postaje tajna formula za uspjeh.

Njena integracija u svakodnevne aktivnosti omogućava nam da se suočimo sa izazovima današnjice i svaki trenutak iskoristimo na najbolji mogući način, a evo i kako…

Zaokruži i pronađi

Sa novim fenomenalnim modelima iz Samsung Galaxy S24 serije, stigao je i novi način pretraživanja – Circle to search. Uz ovu funkciju, pretraživanje nikada nije bilo jednostavnije – dovoljno je da na fotografiji, na kojoj ste uočili određeni objekat, isti zaokružite prstom ili S-pen olovkom i u tom trenutku ćete dobiti rezultate Google pretrage. Bez obzira na to da li želite da saznate koja je biljka u pitanju na određenoj fotografiji ili želite da otputujete na mjesto sa prelijepog pejzaža koje ste upravo vidjeli, proces je isti – potrebno je samo da dugo zadržite prst na fotografiji, zatim zaokružite predmet ili objekat i prepustite se novim saznanjima koje direktno donosi Google. Ovaj intuitivni proces pretraživanja omogućava vam da istražujete svijet oko sebe na potpuno novi način.

Komuniciraj na stranom jeziku bez ograničenja

Zahvaljujući novoj karakteristici “Live translate”, modeli S24 serije omogućavaju dvosmjerno glasovno i tekstualno prevođenje u realnom vremenu kako biste lako rezervisali taksi, hotel ili restoran u inostranstvu. Tu je i režim tumača, gdje se prevodi mogu obaviti i pregledati na dijeljenom ekranu. Sve se ovo odvija na samom uređaju, čime se razgovori čuvaju potpuno privatno i bezbjedno, a takođe funkcioniše i bez Wi-Fi i mobilne veze. Na ovaj način ruše se jezičke barijere i otvaraju nove mogućnosti i poboljšanje interakcije među ljudima, bez obzira na njihovo porijeklo ili kulturu.

Piši bilješke pametnije, a ne napornije

Note Assist funkcija na Samsung Galaxy S24 seriji pruža korisnicima jednostavan i intuitivan način za organizaciju bilješki i upravljanje sadržajem. Jedna od ključnih karakteristika Note Assist funkcije je mogućnost prepoznavanja i konverzije ručno napisanih bilješki u digitalni format. Korisnici mogu jednostavno pisati ili crtati na ekranu S Pen olovkom, a zatim Note Assist automatski pretvara te bilješke u čitljiv tekst. Ovo je posebno korisno za brzo zapisivanje ideja ili bilježenje informacija tokom sastanaka ili predavanja.

Ako, ipak, preferirate da neko drugi piše bilješke umjesto vas, tu je funkcija Recording Assist, koja unapređuje komunikaciju i saradnju pretvarajući glasovne razgovore u jasne tekstualne sažetke. Na primjer, menadžer koji vodi međufunkcionalni tim može koristiti Recording Assist da zabilježi ključne ideje sa sesije brainstorminga. Ova funkcija oslobađa vas brige o tome da li ćete uspjeti da zabilježite sve potrebne informacije, omogućavajući vam da se u potpunosti posvetite trenutnom razgovoru.

One UI 6.1 donosi Galaxy AI na još više Galaxy uređaja

Kompanija Samsung prednosti vještačke inteligencije učinila je dostupnim širokom krugu korisnika. Naime, zahvaljujući ažuriranju One UI 6.1, AI je stigao na još veći broj uređaja i to na: Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5, seriju Tab S9…

Uz širu dostupnost Galaxy AI, Samsung je još jednom potvrdio svoju ulogu u podsticanju poslovnog, ali i kreativnog potencijala korisnika. Osnaženi vještačkom inteligencijom Galaxy telefoni više nego ikada vaš su lični asistent u brojnim aktivnostima. Bilo da se radi o poslu ili kreativnosti, brojni alati su tu da vam olakšaju, ali i da vas inspirišu.

Više o One UI 6.1 ažuriranju pročitajte na LINKU.

Pored pomenutih funkcija, modeli nove Samsung Galaxy S24 serije nude još mnogo drugih mogućnosti koje možete istražiti na linkovima: Samsung Galaxy S24 Ultra, Samsung Galaxy S24, S24 Plus.

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Arhiva

July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031