Advertisement

Select Page

Ovo je prvi telefon sa kamerom od 64 megapiksela

Ovo je prvi telefon sa kamerom od 64 megapiksela

Foto: Weibo


Realmeov predstojeći Realme XT telefon je prvi telefon koji se pojavio sa kamerom od 64 megapiksela. U postu podijeljenom na Weibo-u, CMO kompanije, Xu Qi Chase, pokazao je prikaz nadolazećeg telefona i otkrio da će jedna od njegove četiri zadnje kamere koristiti novi senzor visoke rezolucije, koji je gotovo sigurno iz komapnije Samsung a to je 1/1.7 -inčni ISOCELL Bright GV1 senzor. Telefon takođe sadrži ultra širokougaoni objektiv, makro objektiv i senzor dubine.

Realme se takmiči protiv Xiaomi-a ko će objaviti prvi telefon sa 64 megapiksela. Očekuje se da će Xiaomi 29. avgusta otkriti Redmi Note 8, a Android Central napominje da se očekuje da će Redmi Note 8 Pro koristiti isti senzor visoke rezolucije. Trenutno nema zvanične objave o datumu izlaska ni Xiaomi-ovih ili Realme-ovih telefona, tako da je nejasno ko će biti prvi na tržištu.

Ako želite da vidite kako bi fotografije sa Realme XT mogle da izgledaju, pogledajte primjere slika koje je kompanija objavila početkom ovog mjeseca. Iako je senzor dizajniran da podrazumijevano proizvodi 16-megapikselske slike (kombinujući informacije iz grupa od po četiri piksela odjednom), slike sadrže zadivljujuću količinu detalja.

Dok se obije telefonske kompanije spremaju za pokretanje telefona sa kamerom od 64 megapiksela, Xiaomi takođe izjavljuje da naporno rade na integraciji Samsungovog novog senzora od 108 megapiksela u drugi predstojeći telefon, mada nisu ponudili nikakve dodatne informacije o tome kada bi ovaj neimenovani telefon mogao da se pojavi na tržište.

PROČITAJTE JOŠ: Huawei odlaže predstavljanje Mate X-a nakon septembra

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vaš prostor za reklamu

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up