Advertisement

Select Page

Novi prikaz Samsung Galaxy S10 Plus modela

Novi prikaz Samsung Galaxy S10 Plus modela

Dobili smo još jedan dobar pogled na Samsung Galaxy S10 Plus. Ovaj put, curenje dolazi od 91Mobiles, koji tvrdi da su to zvanične slike.

Ono što ovdje vidimo se slaže sa ranijim curenjem za S10 Plus, pokazujući ekstra široku, dvostruku objektivnu rupu-punch kameru u gornjem desnom uglu ekrana i traku sočiva i flash modula na zadnjoj strani. Ikone na zaključanom ekranu takođe odgovaraju prethodnim slikama, što sugeriše da Samsung ažurira svoj korisnički interfejs 2019. godine sa zaobljenim i pomalo ukočenim ikonama.

Ono što posebno nedostaje u ovom renderu je senzor za otisak prsta. To sugeriše da će linija S10 zaista ponuditi senzor otiska prsta u displeju – karakteristika koju smo vidjeli od nekoliko kompanija, uključujući Vivo, Xiaomi i (uskoro) Oppo. Ipak, to će biti prvi od Samsunga što će biti dobrodošla promjena. Nisu svi pronašli senzore za otiske prstiju prikladne za upotrebu, pogotovo što se veličine ekrana nastavljaju širiti.

Foto: 91Mobiles

Ovaj rendering takođe daje fini pogled na Samsung-ov novi “Infiniti-O” ekran. (“O” se odnosi na stil izrezivanja prednje kamere. Samsung-ovi “U” i “V” ekrani nude zaobljene i ugaone izreze.) Govori se da je to 6.4-inčni ekran na S10 Plus, iste veličine kao i Galaxy Note 9. Dostupne su i druge veličine, uključujući manji, 5,8-inčni uređaj, i 6,7-inčni uređaj -još uvijek glasina, sa šest kamera, 5G “zvijer”.

Ostale značajne specifikacije koje očekujemo su Qualcomm Snapdragon 855 procesor ili Exynos 9820 SoC (u zavisnosti od regiona), do terabajta memorije i 12GB RAM-a. Prethodna curenja su takođe pokazala da se port za slušalice nalazi na seriji S10, kao i Bixbi dugme dobrodošlice koje se nalazi na lijevoj ivici uređaja. Očekuje se da će niz kamera sa zadnje strane sadržati širokougaoni, telefoto i standardni objektiv, dok 91Mobiles kaže da je nova opcija boje koja se vidi u gornjem prikazu nazvana “bijela prizma”.

To je sve što znamo za sada, ali ćemo saznati više uskoro na predstojećem Samsung-ovom UNPACKED događaju 20. februara.

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vaš prostor za reklamu

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up