Select Page

Netflix ima u planu razvijanje TV serije Resident Evil

Netflix ima u planu razvijanje TV serije Resident Evil

Foto: Tweak Down


Netflix je u procesu razvijanja televizijske serije Resident Evil kao novog originalnog programa za usluge striminga, prenosi Deadline . Iako se o toj radnji ne zna gotovo ništa, a serija je daleko od donošenja konačnih odluka, u izvještaju se navodi da će serija slijediti put šestostruke filmske serije koju je napravio njemački produkcijski studio Constantin Films, za koji se kaže da rade sa Netflixom na TV projektu.

To znači da će emisija najverovatnije uključivati zombije i hemičare Umbrella korporacije iz sive biološke industrije, koja je u središtu neeksplodirane epidemije RE univerzuma. Za razliku od većine igara, koje su uglavnom ostale u žanru horor preživljavanja, serija može uključivati više sci-fi akcionih sekvenci, ako se prati stopama filmova Mile Jovović. Značajno je da je serija RE-a iz šest dijelova u režiji Paula V. Andersera kumulativno zaradila 1,2 milijarde dolara, čineći je filmskom serijom koja se temelji na video-igri. Constantin navodno još uvijek pokušava ponovno pokrenuti seriju filmova, i nije jasno da li bi neka TV emisija na bilo koji način odložila ili opstruirala te planove.

Malo je vjerovatno da će Netflixova odluka da nastavi sa RE serijom imati bilo kakve veze sa remakeom Resident Evil 2, ali interesovanje za seriju je posebno veliko ovih dana, što je rezultovalo odličnim recenzijama za taj remake i kritički uspjeh Resident 2017 Evil 7: Biohazard, divlja kreativna reprezentacija prve osobe u seriji koja je RE-u donijela novu generaciju fanova. Vjerovatnije je da je Netflix u potrazi za sopstvenom igrom The Walking Dead, koja je ušla u svoje sutonske godine na AMC-u i nedavno je oslobodila značajnu količinu glavnih igrača. Zombiji nikada ne izlaze iz mode, a Netflix se baca na franšizu.

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up