Select Page

Meta gasi jednu od najvećih VR igara, ali samo za vlasnike Quest 1

Meta gasi jednu od najvećih VR igara, ali samo za vlasnike Quest 1

Izvor: The Verge

Otprilike u isto vrijeme kada je Meta povećala cijenu svojih Quest 2 slušalica, objavljeno je da ukidaju podršku za Quest 1 za Population One, popularnu pucačinu u kraljevskoj bitki, smještenu u virtuelnoj stvarnosti. BigBox VR, koji stoji iza igre u vlasništvu Meta, podijelio je ažuriranje u postu na svom blogu, napominjući da vlasnici Quest 1 više neće moći da pokreću ili igraju igru od 31. oktobra 2022.

BigBox VR kaže da je gašenje neophodno kako bi se mogli fokusirati na razvoj novih iskustava „koja će pomjeriti granice VR za više igrača“. Međutim, igrači Quest 1 i dalje tehnički mogu da igraju igru ako imaju računar spreman za VR. Igra podržava unakrsnu kupovinu, što čini PC verziju dostupnom preko Air Link-a i Oculus Link-a. Ovo bi trebalo da omogući korisnicima da igraju Population: One, tako što će povezati svoje Quest 1 slušalice sa svojim računarom (bez obzira da li je to bežično ili žičanom vezom).

Sa druge strane, igrači koji koriste Quest, Oculus Rift i Oculus Rift S i dalje će imati pristup igri.

Dok Meta nudi vlasnicima Quest 1 povraćaj novca za Population: One, postoji kvaka: morali ste da kupite igru iz Quest Store-a u posljednjih šest mjeseci. Ova politika se čini nekako nepravednom za igru koja je pokrenuta na Quest-u prije skoro dvije godine i vjerovatno će ostaviti veliki broj igrača sa igrom koju ne mogu ni da igraju (osim ako, naravno, ne nadograde na Quest 2 od 399 dolara ili koristite Air / Oculus Link, za šta je potreban skupi računar spreman za VR).

Foto: Steam

Gašenje – Population: One-a, takođe postavlja pitanje da li će drugi developeri uskoro otkazati podršku za trogodišnji Quest 1. Portparol Mete Caiti Sullivan je u izjavi za The Verge rekao da kompanija trenutno „razrađuje detalje o ekosistemu – širok proces završetka podrške“, i da će „drugi programeri koji odluče da prekinu podršku za aplikacije na Quest 1 moći to da učine“. Meta je odbila da komentariše dalje na pitanje da li će neke druge igre u bliskoj budućnosti prekinuti podršku Quest 1.

Istina je da igre ne mogu zauvijek da podržavaju svaki stariji sistem, ali povećanje cijena, zajedno sa najavom koja će uskoro ostaviti vlasnicima Quest 1 jednu igru manje za igranje, je poput dvostrukog udarca u stomak. Meta bi mogla da podiže cijenu Quest 2, a možda čak i gura korisnike ka njemu, kako bi zaustavila gubitke koje je njen odsjek virtuelne realnosti prijavio u prvom i drugom kvartalu 2022.

Izvor: The Verge

PROČITAJTE JOŠ: Došao je momenat kada sklopivi pametni telefoni postaju široko rasprostranjeni

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Arhiva

June 2023
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930