Advertisement

Select Page

LG startuje sa prodajom prvih 8K OLED televizora na svijetu

LG startuje sa prodajom prvih 8K OLED televizora na svijetu

Foto: LG


8K OLED televizori zvanično su postali glavna zanimljivost ove sedmice pošto LG počinje primati porudžbine u Južnoj Koreji za sigurno najnapredniji potrošački televizor ikada stvoren. 88Z9 ima 88-inčni OLED panel sa 8K Ultra HD rezolucijom (7680 x 4320) – to je četiri puta više piksela od 4K. Sam OLED panel je najveći koji je LG ikada isporučio u televizoru.

Jedva da bilo koji 8K sadržaj trenutno postoji na svijetu, naravno, i to se vjerovatno neće uskoro promijeniti. LG se bavi ovim problemom oslanjajući se na svoju drugu generaciju Alpha 9 8K procesora koji koristi duboke algoritme učenja kako bi pomogao poboljšanju slike na višoj rezoluciji. LG kaže da će TV koristiti i duboko učenje kako bi generisao virtualni 5.1 surround zvuk uz podršku za Dolby Atmos.

Moramo da vidimo koliko dobro te tehnologije opravdavaju iznenađujuće astronomske cijene. Kompanija LG izjavljuje da je maloprodajna cijena televizora 50 miliona wona (~ 37.500 eura), ali pre-narudžbine započete u junu će imati sniženu cijenu od 40 miliona wona (~ 30.400 eura) i dolaze sa besplatnim pročišćivačem vazduha. TV će početi da se prodaje u Sjevernoj Americi i Evropi u trećem kvartalu ove godine.

PROČITAJTE JOŠ: MediaTekov prvi 5G čipset će uštedjeti bateriju i prostor

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vaš prostor za reklamu

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up