Select Page

Inženjer kompanije Huawei razvija samobalansirajući bicikl

Inženjer kompanije Huawei razvija samobalansirajući bicikl

Foto: Huawei


Inženjer kompanije Huawei je na osnovu ličnog iskustva izradio dizajn autonomnog bicikla na AI pogon opremljenog senzorima i aktuatorima, tako da može sam da se uravnoteži i kreće. Glavni inženjer projekta Zhihui Jun započeo je rad na ovom projektu nakon što je povrijeđen u nesreći na biciklu.

Drumski bicikl je opremljen sa dva motora, upravljačkim mehanizmom, RGBD senzorom, akcelerometrom, žiroskopom, LiDAR senzorom i modelom avionske baterije za napajanje aparata. Senzori prikupljaju podatke o okolini, identifikuju predmete, njihovu udaljenost i relativni položaj i brzinu bicikla.

Podaci se koriste za kontrolu krajnjih efektora, uključujući motor za pogon zadnjeg točka i snažni servo motor za upravljanje. Jun kaže da je bicikl sada sposoban za perceptivno razmišljanje i donošenje odluka.

Najzanimljiviji dio mora biti tehnologija samobalansiranja koja se sastoji od senzora koji mjere kotrljanje bicikla (nagnuti ugao) u realnom vremenu dajući podatke za upravljanje reakcionim točkom – u osnovi disk postavljen na motor koji može brzo da mijenja svoje ubrzanje / usporavanje. Koristeći ovo zajedno sa AI, bicikl može da održi ravnotežu i čak nadoknadi tegove van centra poput torbe na upravljaču.

PROČITAJTE JOŠ: HuaWei objavio Izvještaj o održivosti za 2020

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

September 2021
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930