Advertisement

Select Page

HP ima novog generalnog direktora

HP ima novog generalnog direktora

Foto: HP


HP Inc. je najavio da će izvršni direktor Dion Weisler odstupiti „zbog porodičnih i zdravstvenih stvari“ i da će ga naslijediti Enrique Lores, koji je trenutno predsjednik HP-ove štamparske jedinice. Lores će zvanično početi kao direktor, 1. novembra, navodi se u saopštenju za javnost. HP izjavljuje da će Weisler biti direktor u odboru kompanije do sljedećeg godišnjeg sastanka akcionara, koji bi trebalo da bude u aprilu 2020. godine.

Weisler je izvršni direktor od 2015, kada se HP podijelio na dva dijela: preduzeće za računare i štampače poznato pod nazivom HP Inc., kojim je rukovodio Weisler, i preduzeće za poslovanje pod nazivom HPE, koje je vodila bivša direktorica HP-a Meg Whitman, dok nije odstupila 2015. godine Od tada je suosnivač kratke video platforme Kuibi.

Lores je u HP-u već 30 godina i počeo je raditi u kompaniji kao inženjerski stažista, navodi se u saopštenju za štampu. U 2018. godini bio je dio tima koji nam je pokazao nulti gravitacioni štampač dizajniran za Međunarodnu svemirsku stanicu.

Vijest je objavljena uporedo sa zaradom kompanije K3. Akcije kompanije su smanjene za 6 procenata poslije više sati.

PROČITAJTE JOŠ: Huawei odlaže predstavljanje Mate X-a nakon septembra

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vaš prostor za reklamu

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up