Advertisement

Select Page

Google završava prodaju Pixel 2 i 2 XL smart telefona

Google završava prodaju Pixel 2 i 2 XL smart telefona

Foto: Engadget


Google je prestao da prodaje svoje Pixel 2 i Pixel 2 XL pametne telefone. Kao što je primjetila Android Police, URL-ovi za Pixel 2 u prodavnici kompanije sada jednostavno vode korisnike na noviji Pixel 3. Neke zalihe ostaju dostupne kod drugih trgovaca: Best Buy trenutno prodaje preostalu zalihu Pixel 2 XL (64GB sa crnom bojom) za $ 399.99. Nažalost, crno-bijeli “panda” model je nestao. Verizon, ekskluzivni američki operater Pixel 2, okončao je prodaju u oktobru, nakon što se najavio nasljednik.

Pixel 2 i 2 XL su objavljeni u oktobru 2017. godine i a prodaja je počela kasnije tog mjeseca. Google se suočio sa kontraverzom sa ekranom većih telefona, za koji su neki otkrili da imaju mutne boje. Google je saopštio da se radi o preciznosti boja u odnosu na živost, ali je kompanija kasnije fino podesila ekran sa softverskim ažuriranjima koja korisnicima omogućavaju da izaberu više opcija.

POGLEDAJTE JOŠ: Samsung cilja na iPad Mini sa svojim Galaxy Tab A

Što se tiče manjeg Pixel 2, to je bio prilično mali Android telefon sa prosječnim trajanjem baterije. Sistem kamera je bio isti na oba telefona i proizveo fantastične slike. Pixel 2 i 2 XL i dalje drže i nadmeću se sa mnogim vodećim modelima 2018. i 2019. godine. Oba telefona će dobiti Android Q ovog ljeta.

Pomjeranjem Pixel 2 iz svoje prodavnice, Google sada prebacuje sav svoj fokus na Pixel 3 i 3 XL. Kompanija je u posljednje vrijeme smanjila cijene tih telefona do $ 200 da bi povećala prodaju u srednjim ciklusima. I još uvijek nismo čuli ništa o glasinama i lakim” verzijama Pixel 3, koje su već prošle kroz Federalnu komisiju za komunikacije u pripremi za objavljivanje koje se očekuje u narednih nekoliko mjeseci.

POGLEDAJTE JOŠ: Gmail donosi unapređenja za svoj 15. rođendan

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vaš prostor za reklamu

Startup podrška

Newsletter

Arhiva

Scroll Up