Select Page

Vaš saveznik za kvalitetniji san

Vaš saveznik za kvalitetniji san

Foto: Samsung

Briga o zdravlju trebalo bi da je prioritet svakome od nas, a ključna komponenta tog nastojanja je redovna fizička aktivnost. Bez obzira jeste li usmjereni ka postizanju vrhunske forme, održavanju kondicije ili jednostavno želite da imate i vodite zdrav životni stil, važno je održavati kontinuitet kroz cijelu godinu, bilo da se radi o sportskim aktivnostima, vježbanju ili jogi.

Uprkos dobroj namjeri, izlazak iz zone komfora može predstavljati izazov – zamijeniti grickalice zdravim namirnicama, uzdržati se energetskihi gaziranih napitaka, a onda obući sportsku opremu i krenuti s fizičkim aktivnostima. Ponekad nam treba dodatna doza motivacije kako bismo započeli ili nastavili s ovim putem promjena. Upravo tu dolazi do izražaja novi Galaxy Watch6, pametni sat koji će vas podržati u postizanju vaših zdravstvenih ciljeva. Pomoću preciznog praćenja i bilježenja vaših zdravstvenih podataka, Galaxy Watch6 djeluje kao lični trener na vašem  ručnom zglobu, pružajući vam potrebne informacije kako biste ostvarili kvalitetniji san i ukupno poboljšali svoj životni stil.

Upoznajte sopstvenim ciklusom sna

Svaki dan počinje i završava se snom, što ga čini bitnim dijelom zdravog načina života. Osim toga, dobar san je važniji od dugog sna, a novi Galaxy Watch6 prati vaše cikluse spavanja tokom cijele noći, dajući vam vizuelni prikaz ciklusa spavanja. Čim se probudite, na zglobu ćete vidjeti podatke o tome koliko minuta ste bili budni prije nego što ste zaspali, zatim o trajanju vaše REM faze prethodne noći, kao i o trajanju laganog i dubokog sna.

Sat sveobuhvatno prati vašu aktivnost dok spavate, kao što su ciklusi spavanja kroz koje prolazite, , koliko puta ste se probudili, okrenuli, namještali itd., pružajući ukupni rezultat spavanja na osnovu kvaliteta vašeg sna.

Sat takođe može detektovati hrkanje i prikazati zasićenost kiseonikom u tijelu dok spavate. Funkcija upravljanja spavanjem Galaxy Watch6 analizira kvalitet spavanja korisnika u četiri faze na osnovu toga koliko duboko spavaju. Nakon što sat zabilježi i analizira sedam dana spavanja, aplikacija upoređuje tip spavanja korisnika s drugim postojećim obrascima spavanja. Važno je da korisnici mogu dobiti prilagođeni vodič za obuku spavanja kako bi poboljšali svoje navike spavanja.

Pratite fizičke aktivnosti i napredak vašeg tijela

Sva vaša fizička aktivnost bit će zabilježena u vašem Galaxy Watch6, bilo da hodate, trčite, plivate, vježbate jogu ili bilo koji drugi sport, a takođe ćete moći pratiti svoj napredak na svom zglobu. Čak i ako zaboravite označiti početak vježbanja prije treninga, ne brinite, jer Galaxy Watch6 odmah detektuje povećanu fizičku aktivnost i čuva podatke. Prepoznaće vaše fizičko stanje i čuvanjem dnevnih parametara vašeg vježbanja mjeriće broj otkucaja srca prema vašim kapacitetima i optimizovati zonu otkucaja srca koja će vam odgovarati. Kada se ova zona postavi, moći ćete primati obavještenja svaki put kada budete u njoj tokom vježbanja.

Kada je u pitanju vaše cjelokupno zdravlje, Galaxy Watch6 je uvijek u stanju pripravnosti za hitne slučajeve. Opremljen detektorom pada, ukoliko se to desi, Galaxy Watch6 će vas odmah pitati da li vam treba pomoć, a u slučaju da treba da aktivirate SOS dugme i pozovete hitnu pomoć, već će imati spremne vaše medicinske podatke.

Sat prikuplja te podatke uz pomoć senzora za analizu bioelektrične impedancije (BIA), zahvaljujući kojem ćete bolje pratiti svoje zdravlje, navike i postizanje ciljeva fizičke aktivnosti koje ste sebi postavili.

Motivišite se sa svojim Galaxy Watch6

Provođenje više vremena vani uz vježbe ili aktivnosti na otvorenom može vam pomoći da se opustite i povežete s prirodom. Zahvaljujući povećanoj izdržljivosti i svojoj pametnoj funkciji pomoći pri vježbanju, Galaxy Watch6 je savršen partner za vježbanje, koji vam pravi društvo i pomaže vam da ostanete motivisani tokom bilo koje aktivnosti na otvorenom.

Ako uživate u pješačenju ili vožnji bicikla na velike udaljenosti, standardne pametne funkcije zasnovane na GPS-u pomažu vam da mapirate svoju rutu, a ako ste u inostranstvu, međunarodni roaming Galaxy Watch6 vam omogućava da nastavite da koristite karte i da se lakše krećete.

Ukoliko u periodu od 26. jula do 10. avgusta poručite neki od novih Galaxy Watch6 satova na poklon dobijate Galaxy Buds2. Vrijednost ovog poklona je 149 eura. Više detalja pročitajte na:  https://www.samsung.com/rs/offer/preorder-galaxy-watch6-mne/

PROČITAJTE JOŠ: Veliki TV još veće zadovoljstvo gledanja u vašem domu

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Arhiva

July 2024
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031