Select Page

Samsung Galaxy S24 Ultra postavlja nove standarde izdržljivosti i jasnoće prikaza uz Corning® Gorilla® Armor

Samsung Galaxy S24 Ultra postavlja nove standarde izdržljivosti i jasnoće prikaza uz Corning® Gorilla® Armor

Foto: Samsung

Corning omogućava izdržljivost bez presedana i maksimalni vizuelni doživljaj na najnovijem vodećem Samsung pametnom telefonu uz najčvršće, najotpornije na ogrebotine i optički   najnaprednije Gorilla® staklo do sada

Podgorica, 17. januar 2024 – Kompanije Samsung Electronic i Corning Incorporated (NYSE: GLW) objavile su da su Galaxy S24 Ultra uređaji opremljeni novim Corning® Gorilla® Armor spoljašnjim materijalom kompanije Corning. Gorilla Armor nudi neprikosnovenu kombinaciju izdržljivosti i vizuelne jasnoće, uz bogatiji prikaz na sunčevoj svjetlosti i veću zaštitu od oštećenja usljed svakodnevnog korišćenja.

„Corning’s Gorilla® staklo i Galaxy S serija podstakli su inovacije i ostvarili značajan napredak ka ostvarivanju veće izdržljivosti“, izjavio je Kvongdžin Be, izvršni potpredsjednik i direktor tima za istraživanje i razvoj u oblasti mehanike u sektoru za mobilne uređaje kompanije Samsung Electronics. „Ovo partnerstvo omogućava ljudima da koriste naše proizvode na pouzdan i siguran način.“

Corning® Gorilla® Armor je drugačija vrsta spoljašnjeg materijala za pametne telefone. U poređenju sa standardnom staklenom površinom, Corning Gorilla Armor smanjuje odsjaj za čak 75%, što poboljšava čitljivost ekrana i smanjuje njegov odsjaj u skoro svakom okruženju.

Novi spoljašnji materijal kompanije Corning poboljšava izdržljivost Galaxy S24 Ultra uređaja. Laboratorijska testiranja Corninga pokazala su da se Gorilla Armor odlikuje izuzetnom izdržljivošću u poređenju sa konkurentskim aluminijum-silikonskim spoljašnjim staklima. Da bi izmjerio izuzetnu otpornost na grebanje, Corning je osmislio nov laboratorijski test – „Scratch Bot” – koji podražava mikroogrebotine izazvane svakodnevnim korišćenjem. Gorilla Armor je na ovom strogom testu pokazao da nema vidljivih ogrebotina i da je više od četiri puta otporniji na ogrebotine od konkurentskih aluminijum-silikonskih spoljašnjih stakala.

Gorilla Armor u prosjeku sadrži 25% recikliranog materijala prije upotrebe, što je potvrdila kompanija UL Solutions u skladu sa UL2809-2 postupkom validacije zahtjeva za zaštitu životne sredine (ECVP) za reciklirani sadržaj.

„Gorilla Armor objedinjuje istraživačku i inženjersku smjelost kompanije Corning sa Samsung dizajnom okrenutim ka korisnicima i njihovom iskustvu“, izjavio je Dejvid Velaskez, potpredsjednik i direktor segmenta Corning® Gorilla® stakla. „Ova posljednja inovacija istovremeno zadovoljava potrebu za izdržljivošću i našu sve veću potrebu za boljom optikom – što iskustvo korišćenja mobilnog telefona budućnosti omogućava u sadašnjosti.“

Uvođenje Galaxy S24 Ultra telefona sa Gorilla Armor staklom slijedi nakon jubilarne godine za Samsung i Corning, koji su prošle godine proslavili 50 godina partnerstva u svom sektoru. Samsung i Corning su postali partneri 1973. godine, kada su počeli da rade na tome da televizori budu dostupniji korisnicima u Južnoj Koreji.

Isti ovaj duh saradnje se prenosi već pola vijeka. Corning® Gorilla® staklo se koristi na brojnim Samsung uređajima, od nekih od najranijih Galaxy pametnih telefona do najnovijih, među kojima su Galaxy S23 serija, Galaxy Z Fold5 i Galaxy Z Flip5, koji svi koriste staklo Corning® Gorilla® Glass Victus® 2. Uvođenjem  Galaxy S24 Ultra uređaja sa Gorilla Armor staklom nastavlja se dugogodišnja saradnja posvećena stvaranju inovacija svjetske klase koje su ključnog značaja za industriju mobilne potrošačke elektronike.

PROČITAJTE JOŠ: Uz Galaxy Z Fold5 uronite u nevjerovatni svijet gejminga

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

PARTNERI

Arhiva

June 2024
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930